Hur mycket kostar Defqon1

Hur mycket kostar Defqon.1?

En festivalvistelse kan som vi alla vet bli väldigt kostsam. När man väl är inne i partymode så är det lätt att pengarna spenderas till höger vänster. Med så kallade tokens som används som valuta på flertalet festivaler i Nederländerna, Tyskland och Belgien så är det lätt att man förbrukar ännu mer.

Vad kostar entrébiljetten?

Först av allt får vi börja med kostnaden av entrébiljetterna. Utan en entrébiljett så kommer du givetvis ej in på festivalen. För Defqon.1 Weekend Festival 2020 så ser prisbilden ut enligt följande.

  • Weekendbiljett 1900 SEK (1350 DKK / 176 EUR)
  • Lördagsbiljett 980 SEK (700 DKK / 92 EUR)
  • Söndagsbiljett 840 SEK (600 DKK / 79,5 EUR)
  • Premium Weekend 3250 SEK (2300 DKK / 306 EUR)

Datum för valutaberäkning: 27 februari 2020.

 

Vad kostar paketpriset med Coretours?

 

Väljer du att resa med Coretours gör du det smidigt för dig. Vi är officiell partner med Q-dance, vilket betyder att vi är utvalda av dem att vara det resebolag som kör till deras event från Skandinavien. På så vis får vi biljetterna direkt från dem och du vet att de anser oss som resebolag pålitliga. I dessa resepaket ingår bland annat resa med buss tillsammans med hundratals andra festsugna resenärer (2019 var vi 556 resenärer!), entrébiljett till alla festivaldagarna samt reserverad camping på Coretours Camp. 2020 ligger priset på från 3995 SEK. Du kan läsa mer om resan på bokningssidan.

Vad kostar dryckerna?

Vi svenskar är ju redan vana vid höga alkoholpriser så priserna på Defqon.1 är ingen större chock. Det är ju festivalpriser som gäller så det är ju inget nytt det heller. Givetvis är det ej lika billigt på en festival som på Systembolaget eller i annan affär. Kostnaderna för att driva en sådan här stor festival under några dagar är helt enorma gentemot en butik.

  • Öl 250ml – 30kr
  • Grogg – 120kr
  • Läsk – 30kr
  • Vatten – 0 till 45kr
  • Vin – 75kr

Vad kostar maten?

Matpriserna varierar precis som dryckerna enormt. Det billigaste du kan inhandla är pommes med majonäs medans det dyraste är Defqon.1 restaurangen där det kan bli 4-siffrigt. Maten kostar mellan 45kr och 140kr beroende på ifall du nöjer dig med pommes eller thaimat / kebab.

Vad kostar merchandise?

Det finns väldigt snygg merchandise att köpa på Defqon.1 och i vår webbutik. Merchandise brukar börja på runt 249kr och uppåt när det gäller klädesplagg. På Defqon.1 finns det förutom tröjor även kepsar, smycken och en massa annan merchandise.

Merchandisen brukar sälja slut väldigt fort via hemsidan och på festivalen. Så är det något speciellt plagg du gillar så se till att lägga beslag på det fort.

Vad är det minsta man kommer att spendera?

Du kan spendera allt från några kronor till flera tusen. Undertecknat har klarat sig på ca 500kr på Defqon.1 för några år sedan. Det ska dock tilläggas att då lever man extremt hårt. Året jag spenderade ca 500kr så hade jag med mig mat och dryck in (nutella ftw) samt att jag ej drack något från barerna. Så visst går det att leva på existensminimum även på Defqon.1 men det är ingen höjdare.

Okej, men om jag vill leva lite?

Du åker ju trots allt på Defqon.1 som en party/semesterresa. Det kan ju vara väldigt trevligt att unna sig lite när man väl är på resa samt att ej leka bank i huvudet hela tiden. Numera så spenderar jag nog 1500 – 3000kr för en weekend. I det är det inräknat att jag ej tar med mig någon mat numera samt köper väldigt mycket dricka från barerna. Jag har alltså ej medtagit någon alkohol eller annan dryck in till campingen.

3000kr? Lamt ju. Vad är rekordet någon spenderat? Jag vill slå det.

Under mina år som rejvare (2010 – idag) så känner jag till två riktiga kungar. Arshdeep som spenderade 11 000NOK på enbart Flugel samt Fredrik som spenderade 12 – 13 000kr på Defqon.1 2014.

Intervju med Arshdeep

Arshdeep intervju Defqon1

Vad har du spenderat som mest på en festival?

Decibel 2014 spenderade jag 11 000 norska kronor på Flugel.

Hur komer det sig att du valde att spendera 11 000NOK på Flugel?

Var ung o dum men fy fan va goa tider det var.

Intervju med Oliver

Hur mycket spenderade du på Defqon.1?

Spenderade 1300kr på tokens förra året, borde ha spenderat lite mer då jag drack för lite (alkoholfritt och vätska överlag), men kände inte att jag snålade med den budgeten. Brukar räkna 50-70€ per dag i bara mat och dryck och har fungerat bra än så länge ?

Merch kan vara värt att budgetera minst 100€ för.

Intervju med Mikael

Hur mycket spenderade du på ditt senaste Defqon.1?

Har testat ifrån 2500 kr till 4000 kr (merch å allt inräknat). Iår blir det nog 5000 kr med ner. Väldigt skönt å inte behöva gå å räkna hur mycket man kan spendera.

Men skulle nog säga att 3500 är en bra budget om man kan hålla lite koll på stålarna och ändå leva bra där nere ?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *