Bus tour

“Åka buss i så många timmar? Det orkar jag aldrig!”
Nog har vi hört den både en och två gånger. Men lika många gånger har vi också sett  de som fått mersmak och åkt otaliga timmar med oss efter det. Stämningen, folket och festen gör allt. Det är som att du hoppar på den ultimata förfesten och får vara med om den i flera timmar (för vem älskar inte förfester?) Tack vare grym musik och att vi alltid ser till att hålla atmosfären på topp så går faktiskt de där timmarna – som kanske låter mycket – väldigt snabbt. I regler brukar det vara så att festen pågår genom Sverige, lugnar ner sig lite i Danmark och sen efter att vi har lämnat färjan och kommit in i Tyskland har ofta våra krigare somnat gott på sina platser. Då kör vi tysta timmar innan det är dags för raststopp och alkoholen som köpts på sig från Bordershoppen kan knäckas upp. Efter det är vi nästan framme.

För att sedan göra färden ännu lite bättre har vi samlat ihop några väl beprövade tips. Undertecknad har suttit på bussen i över 1500 timmar tillsammans med kollegorna och här är vad vi kommit fram till:

Sov med dig!

Du blir bara grinig och dryg annars, så kryp ihop på sätet och se till att vila lite under resan också. Den bästa kudden du kan ha är en go axel, men skulle kompisen intill inte vara lika sugen på att mysa så ta med dig en kudde och en filt. Om du ska fälla sätet bakåt så fråga gärna personen som sitter bakom om det skulle vara okej, det känns mer hyfsat och du undviker irritation. Men kudde iallafall, alternativt en nackkudde som är förvånansvärt bekväm. Har du svårt att sova när det är rörelse och ljud runt omkring dig? Investera i ett par bra öronproppar till bussen (och även ett par till eventet!)

Bussresa Defqon.1

 

Ät med dig!

Vi stannar alltid på raststopp och mackar, men ibland är vi där vid dumma tider och många gånger är det tråkiga köer, så att ha med sig egen matsäck på nervägen är det absolut bästa. Och glöm för sjutton inte vatten! Alltid folk som glömmer att ta med sig vatten. Lämna också en vattenflaska på din plats för hemvägen, den kommer att vara guld värd då. Innan du lämnar eventet, oavsett om det är en festival eller ett endags-/nattsevent så se till att ät innan. Bussen stannar nämligen inte förrän efter fyra timmar efter start. Till hemresan rekommenderas att ha med sig vatten (kan inte påminnas om tillräckligt många gånger), resorb och något lättare att äta som håller hela resan och under eventets gång. Snälla rara, ta inte med någon tonfisk eller makrill på burk eller annan skit som luktar. Vi lämnar av dig ensam på en mack i Tyskland då.
Skämt åsido, men lite kan ni tänka på oss andra. Och håll i de där förbannade chipsen eftersom ni – trots att ni alltid lovar att inte spilla – spiller ner hela gången med dem och alla trampar runt i det. Tack på förhand.
Eating nuggets Defqon

Sup inte så förbaskat!

Vi vet hur taggade alla är på bussen och hur kul ni har det. Men du ska ändå åka många timmar i den där bussen, och det är inte den roligaste platsen att vara askalas på eller ännu värre – rejält bakfull. Dessutom kostar det dig 1500 kronor i böter om du skulle ha oturen att kräkas för att du druckit lite för mycket. Så, den där måtta är bra att ha med sig. Ha kul, men se till att du inte blir en plåga för dig själv (eller för oss andra). EXTRATIPS: Drick från en mugg/PET som du kan stänga så slipper du spilla när (inte om) den välter.
Drinking Intents

Pissa på raststoppen!

Toaletterna på bussen fylls på fort, det är ingenting vi egentligen kan göra så mycket åt, förutom att be er att gå på toaletten på alla raststopp. Varje gång det spolas på busstoaletten så fylls tanken på med vatten, och det är oftast därför det blir fullt. Be istället reseledarna att ha raststopp lite oftare. Sen är det viktigt när ni väl har stoppen att dessa går fort, annars blir bussen väldigt försenad. Killar, ni har lättare att pissa vid vägkanten, så gör det och låt tjejerna ta toaletterna.
Toalett på bussen

Byt kläder!

Efter ett svettigt event (är det inte svettigt har du inte gjort det på rätt sätt) är det obeskrivligt härligt att få byta om till några torra, rena och sköna kläder på bussen. Ta med dig deo, våtservetter och byt varenda plagg på kroppen till rent som du har sparat på bussen. Du (och de som sitter bredvid dig) kommer må så mycket bättre. På bussen är det alltid bra att ha sköna kläder. Du kommer sitta länge, så du vill inte att det ska sitta åt eller skava. Ha gärna en tjocktröja ifall det skulle bli kallt (är oftast tvärtom, men ibland är AC:n lite lurig) och glöm inte att ha med dig extra många strumpor. Det går åt fler strumpor än vad du tror. Ett par extra skor att ha på sig på bussresan, pissetofflor, är perfekt när du inte orkar ta på dig dina svettiga, varma Air max igen.
Byta kläder Qlimax

Våga fråga!

Var du sätter dig i bussen kan ha betydelse för din upplevelse. I regel brukar vi säga att de som vill festa lite mer sitter högst upp och längst bak. Vill du ha det lite lugnare ska du antingen sätta dig på bottenplan eller så långt fram i bussen som möjligt. Finns det inga platser lediga? Förklara varför du önskar att sitta där och fråga de som sitter i det området om det inte finns någon som kan tänka sig att byta plats med dig. Oftast går det att lösa då folket på bussarna är väldigt förstående. Tänk dock på att om du vill sitta på en speciell plats är det inte säkert att du kan sitta tillsammans med alla dina vänner. Det här med att våga fråga och våga säga till gäller även under hela resan. Tycker du det är för kallt eller för varmt? Säg till reseledaren! Är musiken för hög? Be de som har den att sänka lite. Istället för att sitta sur på din plats så se till att säga till om det direkt så att det finns en möjlighet för oss att lösa det.
Tour leader Coretours

Planera din resa!

Se till att du vet hur du ska ta dig till bussen och hem så att du inte behöver lösa detta ombord på bussen. Kom ihåg att dessa transfers behöver vara lite flexibla då det kan hända en hel del på vägen som gör att vi kanske är framme senare än planerat (till exempel bilköer). Ett av de bästa tipsen vi har för dig är även att ha förberett hemma med mat och ett städat hem, så när du väl kommer av bussen och ska komma hem så har du både mat och en nybäddad säng. Otroligt värt.

För att summera det hela: bussresan blir vad du gör den till! Det är så otroligt kul att resa med Coretours om du följer dessa tips! Du kommer träffa på massor av nya vänner och härligt folk. Detta har du inte samma chans till om du flyger direkt till ett event då det, fullt förståeligt, inte är samma “sitta-och-snacka”-atmosfär väl inne på eventet som vi har på bussen. Flyger du eller kör bil blir risken att du endast hänger med ditt gäng som du åkte med, istället för att få chans att förfesta med flera andra och lära känna nytt folk som älskar musiken lika mycket som du gör. Bara det är inte dumt!

Vi ses på bussen 🥳

Partybuss

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *