FAQ

Letar du efter att se var vi hämtar upp någonstans? Klicka här för att se våra upphämtningsplatser.

Vanliga frågor

Du kan välja att betala via kortbetalning, swish, kryptovaluta eller mot faktura som även kan delbetalas om du så önskar.

Vi godkänner alla ordrar manuellt. Detta betyder att det kan ta upp till 48h innan du får ett bekräftelsemail / kvitto / SMS. Vi jobbar alltid så snabbt vi kan för att vi ska godkänna din order.

18år om inget annat anges i beskrivningen av resan.

Pass och/eller nationellt ID kort är obligatoriskt för alla resor med Coretours. Inga undantag! Körkort och andra vanliga ID kort (ex. utfärdat av banker etc) är alltså EJ giltliga som resehandlingar för att få resa. Coretours återbetalar inget till personer som nekas på grund av att pass / nationellt ID kort ej medtagits.

Om du ej hittar ditt pass eller behöva fixa ett provisoriskt så är det möjligt hos Polisen. Nationellt ID kort beställs även det hos Polisen.

I vissa fall så erbjuder vi direkt produkter som heter “ENDAST BUSSRESA” och dylikt men i de flesta fallen så är entrébiljett inkluderat i priset.

Vi gör ibland undantag och specialpaket. Allt ser olika ut beroende på situationen och upplägget för resan. Maila gärna vår support så för vi en dialog om vad som är möjligt :)

Precis som andra företag så har vi ibland olika kampanjer för vissa resor. Priset kan därmed bli lägre eller högre. Vanligaste formen av kampanj vi brukar använda oss av är “EARLY BIRD” vilket oftast innebär att resans pris är reducerat under en viss kort tidsperiod. Så ser du “EARLY BIRD” på en resa se då till att hugga resepaketet omgående om du vill göra en bra affär ;)

Ja alkohol är tillåtet. Coretours och deras utsedda reseledare har full rätt att beslagta alkoholhaltiga drycker om individens beteende utgör en fara för de andra medresenärerna.

Narkotika är förbjudet på Coretours bussar. Detta gäller även i länder utanför Sverige.

För det mesta (precis som i Sverige) fungerar bankkorten helt felfritt utomlands. Till och från händer det dock att tekniken fallerar. Vi rekommenderar således alla våra resenärer att medbringa kontanter som räcker till mat för en helg.

För alla resor utom Tomorrowland, Intents Festival och Q-dance evenemang så delar vi ut entrébiljetterna på bussen strax innan vi anländer till evenemanget. Reseledarna delar alltså ut en fysiskbiljett till dig på bussen :)

För resor till evenemangen som nämns ovan så kommer vi att skicka ut ett SMS med en unik kod som du använder för att registrera din biljett. I detta SMS finns dels koden men även annan viktig information som var du tex registrerar biljetten med mera :)

Defqon.1

En unik kod skickas ut via SMS till varje resenär. Koderna får vi av Q-dance. När vi får koderna och kommer att skicka ut dessa är inget vi kan svara på då det är Q-dance som håller i den aspekten.

Intents Festival

En unik kod skickas ut via SMS till varje resenär. Koderna får vi av arrangören. När vi får koderna och kommer att skicka ut dessa är inget vi kan svara på då det är arrangören som håller i den aspekten.

Tomorrowland

Rutinerna kan skilja sig från år till år för Tomorrowland. Se vår Tomorrowland FAQ för mer information.

När bussen anländer hem igen är ofta svårt att svara exakt på då

 • Väderförhållandena påverkar
 • Färjor
 • Antal raster
 • Vägtrafik
 • Force majure
 • Pauser

Holländska evenemang

Ifall det mesta flyter på fint så brukar vi vara i

 • Malmö 12h efter att vi börjat åka
 • Göteborg 16h efter att vi börjat åka
 • Stockholm 24h efter att vi börjat åka

Tomorrowland

Då Tomorrowland ligger i Belgien så skiljer sig tiden från ovan. Vi har följande riktvärden

 • Malmö 15h efter att vi börjat åka
 • Göteborg 20h efter att vi börjat åka

Information om när vi lämnar festivalen finns inne på produktsidan för evenemanget på vår hemsida.

Klicka på Resor i menyraden och välj den resa du vill läsa mer om.

Logga in på ditt konto och välj sedan orderhistorik och ladda sedan ner ditt orderkvitto som PDF.

Vanligtvis stannar vi på bordershop eller annan affär där man kan handla drycker med mera. Allt beror på hur resenärerna beter sig på respektive buss. Ifall det har blivit för stökigt på nerresan så har reseledarna rätt att besluta att ej stanna vid någon affär varken på nerresan eller hemresan.

Inne på själva resan ser du vilka städer vi erbjuder upphämtning till :)
Vill du ha mer detaljerad information om var i varje stad vi hämtar upp så klickar du på stadens namn inne på en resa eller besöker denna sida.

Kortbetalning

En serviceavgift på 3% av orderbeloppet tillkommer.

Fakturabetalning

En serviceavgift samt en fakturavgift tillkommer på din order.

Swish

En serviceavgift på 3% av orderbeloppet tillkommer.

Ja du kan välja olika upphämtningsplatser. Tex kan du välja Göteborg för dig själv och sedan Malmö för den vän du bokar för.

Notera dock att du endast kan välja de upphämtningsplatser som erbjuds av respektive buss. Vill du hoppa på i Göteborg och din vän i Stockholm och de upphämtningsplatserna ej finns på samma buss så behöver ni göra seperata bokningar.

Du kan se mer specifikt var vi hämtar upp på denna sida.

Ja det är möjligt att ändra upphämtningsplats i efterhand. Dock kan du endast ändra upphämtningsplats till någon av de platserna vi erbjuder för den specifika bussen.

Du kan se mer specifikt var vi hämtar upp på denna sida.

Du hittar ditt order ID på ditt orderkvitto. Detta kvittot kan du ladda ner på ditt konto på Coretours.se när du är inloggad :)

Om ett event blir framflyttat så uppdateras din order så den gäller för nästa upplaga av evenemanget som arrangören anordnar :)

I vissa tillfällen kan det tillkomma en administrativavgift på 200kr eller högre vid förändring av din order. Detta kan bland annat vara vid speciella samarbeten angående biljetter då ett evenemang blir framflyttat.

Avbokning

Ett köpt resepaket är ej avbokningsbart. Ifall du fått förhinder av sjukdom eller annan incident så återfinns ofta skydd i din hemförsäkring eller via ditt bankkort om du betalat med kort. Kontakta ditt försäkringsbolag och bank för att se vilka möjligheter till ersättning som är möjliga. Coretours hjälper givetvis till med intyg och dylikt om försäkringsbolaget eller banken önskar detta.

Namnbyte

Ja, det är möjligt upp till 4 dagar innan avresa.

Specialfall för Tomorrowland ordrar – läs mer längre ned på sidan specifikt för Tomorrowland :)

Ett namnbyte kostar 500kr.

För event och festivaler som är påverkade av COVID-19 utgår ingen namnbytesavgift för de resor som är bokat innan 31 Mars 2020 :) Övriga bokningar efter 31 Mars 2020 behöver du betala namnbytesavgiften :)

För att vi ska kunna säkerhetsställa att ägaren av ordern vill göra ett namnbyte så ska den som står för ordern betala för namnbytet med kort eller swish.

Dokumenten (PDF:en) ska skickas in av den som har lagt ordern. På sådant sätt säkerhetsställer vi att ägaren av ordern har intygat att ett namnbyte är OK.

 • Jag har bokat själv
  Skicka från den mail du angav vid bokning
 • Min kompis bokade resan åt mig
  Skicka in namnbytet från din kompis mail (mailen som användes vid bokning)

Kontakta supporten via mail (ej facebook) på [email protected] för att få den utskickad. Ange i mailet vilket event/festival det gäller :)

Klicka här för att betala för namnbytet.

Vi försöker alltid utföra namnbytena så snabbt som möjligt men då vi är ett litet bolag så kan det ta längre tid emellanåt när vi har mycket att göra eller är iväg på festivaler. Vi kan alltså inte svara generellt på hur lång tid det tar :)

Använd appen Camscanner.
Välj sedan att exportera som PDF och skicka till vår mail

Ladda ner appen för Iphone

Ladda ner appen för Android

Namnbytet är giltligt för den kommande upplagan av evenemanget oavsett specificerat evenemangsdatum. Det vill säga att ifall ett event blir framflyttat så fortsätter ditt namnbyte att vara giltligt.

Bussfrågor

I vissa fall så är det möjligt att byta från buss X till buss Y. Ifall en buss är slutsåld så kan du ej bli flyttad till denna. Ifall ett resesällskap har bokat på en buss som är full när ytterligare en vän vill boka så råder vi att vännen bokar den bussen som är ledig därefter mailar ni oss och ber att få er order flyttad till den buss er vän bokat.

Skicka alltid från den mail ni bokat ifrån när ni vill göra en ändring. Skriv ej via facebook. Följande behöver finnas i mailet.

 • Order ID
 • Vilka personer som önskas bli förflyttade, hela ordern eller ett specifikt antal.

Observera att en extra avgift kan tillkomma i vissa fall vid platsändring.

Alla former av nötter är förbjudna pga eventuella allergier.

På vissa av våra resor erbjuds platsbokning mot en avgift. Platsbokning är en seperat process som sker ett tag innan avresa.

Vi spelar endast musik till vi når Tyskland. Därefter är det sovtimmar så vi kommer utvilade till festivalen :)

Jajemän :)

Det är tillåtet att ta med vagn / kärra ifall den går att fälla ihopa så vi spar plats i bagageutrymmet :)

Tält

I vissa av resepaketen så ingår tält. I andra resepaket så är detta något som måste bokas seperat i webbutiken.

Om det är förmonterat så monterar vi tältet till dig så det är klart när du anländer till campingen. I vissa fall där vi ej sålt med villkoret förmonterat så hämtar man ut tälten från reseledarna när bussen parkerat vid evenemangsparkeringen.

I de flesta fall så tillkommer en deposition mellan 500kr och uppåt beroende på vilket tält du bokat kort innan avresa. Denna depositionen betalas sedan tillbaka efter att vi fått tillbaka och kontrollerat tältet efter avslutat evenemang.

Våra familjetält kan hushålla mellan 10 – 12 personer och är enkla att sätta upp. Tälten är helt uppblåsningsbara så det ända som behövs är en pump.

Beroende på vilken resa det är så gäller lite olika förutsättningar för tältet, ibland kommer är det redan färdigmonterat på campingen medans det andra gånger kräver montering tillsammans med reseledarna när vi väl nått fram till vårt campingområde.

En deposition tar oftast ut på familjetältet kort innan avresa och återbetalas efter att tältet lämnats tillbaka och vi kontrollerat för skador med mera.

Defqon.1

För 2023

För 2023 har Q-dance beslutat att skicka ut PDF biljetter till oss istället. Detta är en avvikelse gentemot vad de gjort de senaste åren. PDF-biljetten delas ut på bussen.


Du registrerar ditt konto och biljett tillsammans med den kod du fått utskickad via SMS på denna länk.

För 2023

Du kommer ej att behöva registrera ett konto för 2023 då vi kommer att dela ut biljetterna på bussen.


Klicka här för att läsa manualen :)

OBS! Du ska ej använda länken i guiden för att registrera din biljett. Registrering av din biljett gör du här.

Klicka här för att besöka vår wiki om Defqon.1 :)

Två namnbyten behöver göras om du vill sälja bussresan och entrébiljetten till Defqon.1

 • Coretours namnbyte – Information finns längre upp. Detta gäller för att man ska få åka med bussen.
 • Defqon.1 namnbyte – Entrébiljetten behöver innehålla korrekt namn. Förutom namnbyte hos Coretours måste du också göra ett namnbyte på entrébiljetten hos Q-dance via denna länk. Detta behövs endast göras om du har registrerat din biljett hos Q-dance. Har du ej fått en SMS kod från oss och registrerat din biljett så behöver du alltså ej göra ett namnbyte via Q-dance utan endast ett vanlig namnbyte (skicka in namnbytes PDF:en till oss)

Ja du kan boka för alla dina vänner på samma order.

Klicka här för att se alla boenden >>>

Ja du kan välja olika upphämtningsplatser. Tex kan du välja Göteborg för dig själv och sedan Malmö för den vän du bokar för.

Notera dock att du endast kan välja de upphämtningsplatser som erbjuds av respektive buss. Vill du hoppa på i Göteborg och din vän i Stockholm och de upphämtningsplatserna ej finns på samma buss så behöver ni göra seperata bokningar.

Ja det är möjligt att ändra upphämtningsplats i efterhand. Dock kan du endast ändra upphämtningsplats till någon av de platserna vi erbjuder för den specifika bussen.

Utresa

Vi reser dit på torsdagen.

Hemresa

Hemresan påbörjas på måndag förmiddagen. Vi är senast hemma på tidagen.

Hur lång ledighet behöver du ta? Läs artikeln “hur lång ledighet ska jag ta för Defqon.1” på Defqon1.se.

För 2023

Ni kommer ej att få någon kod i år eller behöva registrera ett konto. Pga ändringar från Q-dance sida så kommer vi att dela ut biljetterna på bussen.


Du kommer få en kod utskickad via SMS. Denna kod använder du för att registrera ditt konto och biljett hos Q-dance. Därefter kommer biljetten vara möjlig att ladda ner från ditt Q-dance konto samt bekräftelsemailet du får efter att du har registrerat biljett.

Koden skickas ut efter att Q-dance har tillhandahållit oss dessa. Vi kan ej svara på när detta sker då Q-dance ej har något datum varje år de skickar ut koderna :)

Ja det har vi! Besök Svenskar till Defqon.1 så hittar du fler likasinnade med samma intresse som dig :)

För 2023

Vi kommer ej skicka ut någon kod. Biljetterna kommer att delas ut på bussen.


Vi skickar ut koderna i omgångar så fort vi fått dem av Q-dance. Vi vet aldrig när detta är varje år då Q-dance ej meddelar detta.

Det hjälper ej att spamma vår mail eller facebook support med denna fråga utan gör bara att vi får mer arbete att göra vilket gör att det tar ännu längre tid för oss att skicka ut koderna.

Vi postar reguljära uppdateringar i vår Facebook grupp Svenskar till Defqon.1.

Besök då Defqon1.se, där finns en utökad FAQ :)

Intents Festival

Klicka här för att registrera ditt konto :)

Klicka här för att läsa manualen :)

Du kommer få en kod utskickad via SMS. Denna kod använder du för att registrera ditt konto och biljett hos arrangören. Därefter kommer biljetten vara möjlig att ladda ner från ditt konto samt i bekräftelsemailet du får efter att du har registrerat biljett.

Koden skickas ut efter att arrangören har tillhandahållit oss dessa. Vi kan ej svara på när detta sker då Intents ej har något datum varje år de skickar ut koderna :)

Ja det har vi! Besök Svenskar till Intents Festival så hittar du fler likasinnade med samma intresse som dig :)

Thunderdome

Klicka här för att registrera ditt konto :)

Om länken ej fungerar så beror det på att vi ej fått registreringslänken för årets upplaga från arrangören än :)

Du kommer få en kod utskickad via SMS. Denna kod använder du för att registrera ditt konto och biljett hos arrangören. Därefter kommer biljetten vara möjlig att ladda ner från ditt konto samt i bekräftelsemailet du får efter att du har registrerat biljett.

Koden skickas ut efter att arrangören har tillhandahållit oss dessa. Vi kan ej svara på när detta sker då det ej finns något bestämt koderna skickas uta :)

Qlimax

Klicka här för att registrera ditt konto :)

Du kommer få en kod utskickad via SMS. Denna kod använder du för att registrera ditt konto och biljett hos arrangören. Därefter kommer biljetten vara möjlig att ladda ner från ditt konto samt i bekräftelsemailet du får efter att du har registrerat biljett.

Koden skickas ut efter att arrangören har tillhandahållit oss dessa. Vi kan ej svara på när detta sker då Intents ej har något bestämt datum de skickar ut koderna :)

Videon visar processen för hur man registrerade sn biljett för en annan resa som vi anordnade till Thunderdome men principen är samma :)

Jajemän, hoppa in i värmen här :)

Här kan du diskutera om Qlimax med andra resenärer samt att reseledarna postar viktiga uppdateringar här.

Tomorrowland

Vi kommer att återkoppla med information angående registreringen av armbanden. Beroende på Tomorrowlandsupplägg så kommer antingen vi registrera armbanden till er eller att ni får göra det själva. Vi återkommer med detta via SMS eller mail som angetts vid bokning :)

Tomorrowland armbanden är personliga och går ej att överlåta till en annan person :(

Notering: Undantag gäller för Tomorrowland 2020 som blivit flyttad pga COVID-19. Du kan göra ett avgiftsfritt namnbyte fram till den 8 juni 2022. Efter den 8 juni 2022 skickar vi in våra listor till Tomorrowland och därmed kan man ej göra ett vanligt namnbyte.

Tidigare år har vi lämnat ut armbanden på bussen och vi planerar även att göra så i år. Dock inväntar vi fortfarande information från Tomorrowland angående upplägget med registreringen i år så logistiken kan komma att ändras. Vi meddelar i sådana fall dig via SMS eller mail :)

Det kan variera från år till år. Men vanligtvis är det nedanstående resepaket.

Du kan beställa upp till 10 resepaket per order.

Hittar du ingen information på hemsidan så har vi ännu ej fått våra direktiv från Tomorrowland om när vi får släppa biljetter.

Anländningstiden brukar variera mellan 07:00 och 14:00.

Övrigt

1 § Vi hanterar all data utifrån GDPR:s riktlinjer.

2 § Följande information sparar vi om dig som kund när du bokar en resa:

 • Namn
 • Adress
 • Mobilnummer
 • Postnummer
 • Ort
 • Upphämtningsplats
 • Födelsedatum (i vissa fall)
 • Email
 • Land

3 § Information vi sparar används för att kunna behandla din order och leverera våra tjänster till dig.

4 § Vi använder följande leverantörer för av våra tjänster

 • Mailchimp för nyhetsbrev med uppdateringar om din bokade resa samt våra andra resor
 • Google för våra SMS tjänster och gästlistor

5 § Har du frågor så kontaktar du vårt dataskyddsombud på vår vanliga emailadress. Använd “GDPR” som rubrik i ditt mail.

6 § Vid förfrågan om begäran av din personliga information så levereras detta i PDF form och alternativt i annat format om det krävs.

7 § Vi lagrar vår kundinformation i upp till 5år räknat från senaste orderdatum. Vill du bli manuellt raderad ur vårt system så kontaktar du oss via mail med rubriken “GDPR”.

Kickroll OÜ har sitt säte i Tallinn.

Vi anordnar resor från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen och Estland. När du handlar hos oss så ingår du avtal med nedanstående part.

Address

Kickroll OÜ
Harju maakond, Tallinn,
Kesklinna linnaosa, Ahtri tn 12, 10151
14520105

Coretours mail