EPIQ logo

3 Reasons Why You Should Celebrate NYE at EPIQ in Amsterdam

Celebrate New Years Eve at EPIQ in Amsterdam, organized by Q-dance. Doesn’t that sound really epic?

Q-dance, known organizer of hardstyle parties like Qlimax and Defqon.1 to name few is hosting a new New Years Eve party in Ziggo Dome.

EPIQ is the new name of the replacement for WOW WOW and FREAQSHOW, former NYE parties in Amsterdam.

So, why do we think that you should spend your New Year at EPIQ?

1. EPIQ is the biggest New Years Eve event for the harder styles

Do you love hardstyle, rawstyle, hardcore and frenchcore as much as we do? Do you love artists such as Headhunterz, Sefa, Rooler and Deadly Guns?

The line-up is yet to be announced. But we can promise one thing, the line-up will be AMAZING! Every Q-dance event we have visited around New Years Eve has been a blast in the view as line-up and production. A visit to EPIQ will definitively be one of your best NYE ever!

Stage decoration, sound quality, the dedication of the harder styles audience – it can’t simply be described by words. You need to experience it by yourself!

2. Amsterdam itself is a magical city

Amsterdam, famous for a lot of stuff. But anyhow what it is famous for is that here is something for everyone! The capital itself is a wonderful place to visit all around the year but especially during New Year.

Our tour to our NYE event is always planned so you can experience Amsterdam a few hours before the party. By that we mean that we are arriving with the bus earlier than we are usually doing to events.

Why not take a canal tour? Why not visiting a fancy restaurant before the long night that await? Why not visit some bars or coffee shops?

Amsterdam, famous for its liberality has something for everyone. There is even small hardstyle pre-parties around the town before the doors to EPIQ opens.

3. Meet people that LOVES the same music as YOU

Tired of visiting parties that plays the same mainstream radio music every time? We we’re too before we started to rave and listen to HDM.

On the bus will you meet people that is traveling for this amazing music and to celebrate the NYE.

Ask yourself the following question. What could be better than being with people that loves the same music as you and partying with them and celebrate the New Year?

That was a hard question because there is nothing better than that ;)

We promise that you will have a magical journey with the tour leaders and travelers on the bus.

So what are you waiting for? What is your reason to not attend to Q-dance new New Years Eve party this year?

Poster of DEDIQATED - 20 Years of Q-dance

DEDIQATED – 20 years of Q-dance

Efter 10års väntan så är Q-dance nästa jubileumsfest, DEDIQATED, tillbaka. Evenemangat arrangeras i Gelredome i Arnhem den 8 februari mellan 12:00 – 23:00. Det är samma arena som hyst bland annat Qlimax och Hard Bass.

Coretours är officiell partner med Q-dance och kommer att arrangera resa inklusive entrébiljett dit.

Förregistrering till DEDIQATED.

Vad kan vi förvänta oss?

När Q-dance hade sitt första 10-årsjubileum 2010 så arrangerades det i Amsterdam Arena. Evenemanget utmärkte sig med att scener från andra evenemang som Defqon.1 och Qlimax var uppbyggda inne i arenan. Line up var fantastiskt då de blandad de största artisterna just då med de som var med och skapade hardstylen från start.

Vi kan vara säkra på att Q-dance kommer att återspegla hardstylens historia men stilar som rawstyle och hardcore finns representerade. Evenemanget i sig kommer säkerligen att ha en varierad publik. Från de som växte upp med early hardstyle runt 2000-talet till den nya generationen.

Hur får jag tag i biljetter till DEDIQATED?

Vi är officiell partner med Q-dance och ger dig möjligheten att boka resepaket med biljett till eventet. Genom att förregistrera dig ovan så får du förtur till vårt biljettsläpp samt den senaste informationen om DEDIQATED. De flesta av våra resor till Q-dance festivaler och event säljer alltid slut.

Men Hard Bass då?

Som många av er säkert vet så arrangerades det sista Hard Bass 2019. b2s, arrangören bakom Hard Bass har ännu ej utannonserat en ersättare. Ni som har koll på datumen märker att DEDIQATED – 20 Years of Q-dance ligger på den helg som Hard Bass normalt arrangeras på. Därför får vi kanske infinna oss att Hard Bass ersättare iaf ej arrangeras under den tid som Hard Bass gjorde. Men detta är ett ypperligt tillfälle för er som älskade eventet och arenanan att återbesöka den men för att fira att Q-dance fyller 20år.

Aftermovie Q-dance Feestfabriek 2010

 

Bild av Qlimax scenen

Varje år är det alltid ett mysterium när Qlimax biljetterna ska släppas. Dock finns det lite mönster från tidigare år som gör att man kan göra vissa antaganden. Nedan följer informationen om allt som har med biljetterna att göra.

När släpps dem?

Beroende på ifall man väljer att köpa ett paket med hotell, med resa eller endast entrébiljett direkt från Q-dance så varierar släppen. Coretours som är officiell partner med Q-dance har arrangerat resor sedan 2010 till eventet. Våra resepaket har genom åren släppts allt från senare delen av augusti till senare delen av september.

Resepartners som oss har ett unikt samarbete med Q-dance som gör att vårt biljettsläpp skiljer sig. Ifall du vill få förtur till biljettsläppet så ska du förregistrera dig. Detta gör du inne på eventets sida under resor i menyn.

Vad för typer av biljetter finns det?

Det finns två typer av biljetter, regular- och premiumbiljett. Förut så kallades premiumbiljetten för VIP men sedan 2018 har Q-dance valt att branda om namnet. Ifall du vill vad som skiljer sig mellan regular- och premiumbiljett så bör du läsa vår artikel om det.

Vad kostar Qlimax biljetter?

En vanlig regularbiljett brukar kosta ca 1000kr medans en premiumbiljett säljs för cirka 1700kr. När du bokar ett resepaket med Coretours så kan du alltid välja mellan regular- eller premiumbiljett till Qlimax. Tänk dock på att premiumbiljetterna ofta säljer slut fort då de finns i väldigt begränsad upplaga.

Hur får jag biljetten?

Du får en PDF biljett antingen av oss på bussen när resan har börjat eller så ladar du ner den digitalt via en länk som genereras. Q-dance har lite olika modeller beroende på vilket event det är.

Biljetterna skannas sedan vid entrén till evenemanget via en unik streckkod.

Är det lätt att få biljetter med er?

Vi skickar som sagt alltid ut ett SMS och/eller mail till de som har förregistrerat sig. Alla som har förregistrerat sig och hänger på hemsidan vid den tid vi skickat ut har alltid fått biljetter. Tyvärr är det många som glömmer bort datum och tid och missar därmed chansen att boka den buss de vill åka med oss.

Försäljningen via Q-dance egna kanalar brukar även den sälja slut otroligt fort.

 

Regular eller VIP biljett

Ska du köpa premium- eller regularbiljett till Qlimax?

Den eviga disskusionen som uppstår med kompisgänget. Ska vi köpa premium- eller regularbiljett? Oavsett om det är Qlimax, Defqon.1 eller någon annan festival så är det samma problematik. Någon tycker det är för dyrt med premium och ej värt det. En annan tycker att egen entré och eget område är värt säckar av guld.

Vi ska försöka hjälpa er att ta rätt beslut tillsammans genom att tydligt lista vad som skiljer mellan premiumbiljett och regularbiljett.

Vad ingår i en premiumbiljett till Qlimax

VIP Entré

VIP entrén har en kortare kö och gör att du kommer in fortare till evenemanget. I anslutning efter VIP entrén så finns det rulltrappot till VIP-våningen istället för trappor vilket är väldigt bekvämt och skönt då det är en liten vandring upp via normala entrén.

2h tidigare insläpp till Qlimax Galaxy Lounge

Koppla i loungen med dina vänner och slipp trängseln när evenemanget börjar. Ta någon öl eller varför inte gå i lugn och ro och handla merchandise innan restan av alla 28 000 besökare rusar in?

VIP rökbås

Finns tillgängligt i nära anslutning till VIP baren vilket gör att du ej behöver gå ut ur arenan för att röka.

VIP bar

I VIP baren är det betydligt kortare kö än på vanliga golvet. Spendera natten med att dansa och kalasa och inte med att köa.

VIP toaletter (vår favorit)

Det bästa med premiumbiljetten är de hyfsat hela och rena toaletterna som finns på VIP våningen. Dessa toaletterna städas ofta så de är hela och rena. Jämfört med tjernobyltoaletterna som de andra besökarna får ta så är detta värt många tusenlappar för att få göra 2:an i lugn och ro.

VIP sittplatser

Mjukare ich bättre belägna sittplatser ligger precis utanför VIP golvet.

Välkomstdrink och snacks

När ni anländer så får ni en välkomstdrink samt snacks. Under nattens gång så bjuds det på gott snack med jämna mellanrum i VIP loungen.

VIP locker (Gratis)

Endast om du har premiumbiljett så kan du använda lockers (förvaringsboxar) som du kan besöka under evenemangets gång. Har du regularbiljett så har du endast tillgång till lokcers när du anländer samt när du går hem. Du kan alltså ej gå och hämta saker eller lägga ifrån dig saker om du har regularbiljett.

Premium gåva

En hemlig limited edition gadget från Q-dance.

Egna ord från skribenten

Undertecknad har varit på Qlimax varje år sedan 2010 och haft både regular- och premiumbiljett. Så jag tänkte härmed dela med mig av mina erfarenheter och tankar som en sista vägledning för er. Notera att detta är subjektiva åsikter även om jag försöker skriva opartiskt.

Den maximala upplevelsen återfinner man givetvis nere på vanliga dansgolvet som alla har tillgång till. Känslan och trycket som återfinns på golvet med tiotusentals andra rejvare är oslagbar. Här nere finns de mest dedikerade stjärnorna som brinner för musiken. Du kan ej få en bättre upplevelse av musiken, ljuset, lasern och dekorationen som här.

När jag festat och haft som roligast på Qlimax så har det alltid varit här eller på Coretours läktaren där alla svenskar samlas. Det är ju här själva festen, rullet och trycket så det är ju inte så konstigt.

Med det sagt så har det på senare år blivit så att jag utnyttjar mer och mer av det premiumbiljetten har att erbjuda. Att kunna gå in i lugn och ro är trevligt nu när man är äldre. Samma med att ha tillgång till fräscha sittplatser och mer utrymme. Trängseln nere på huvudansgolvet är både underbar och jobbig på samma gång. Allt beror helt på vilket mood du är i. Kanske är det så att med åldern numera så föredrar jag att ha tillgång till mer utrymme, sittplatser, kortare barköer och en plats att falla tillbaka på när man vill prata med vännerna i lugnare miljö.

Premium toaletterna ska ej heller föraktas. Att slippa köer till toaletterna och ha tillgång till en fräsh miljö att göra sin livsbehov och fixa till sig är ej att förakta. Ni som har haft VIP eller premiumbiljett på Qlimax förut förstår vad jag pratar om.

Mina sista ord blir därför följande; om du ej orkar hålla igång hela natten, om du vill ha en lugnare plats att falla tillbaka på, om du vill ha mindre trängsel och kortare köer samt en plats att sitta ta det lite lugnare med dina vänner så är premiumbiljett värt det till max :)

Tack för hjälpen. Men var bokar jag?

Du bokar ditt resepaket till Qlimax här.

Baguette

Förhandsbeställ din baguette till raststoppet i Tyskland.

Varför ska jag köpa en baguette?

Problematiken ligger i att vi kommer att anlända mer än 500 rejviga själar vid matstoppet i Dammer Berge. Anledningen att vi stannar här är dels för EU lagstadgad rast samt att vi har aktiviteter som Merchandise, Gruppfoto, Drinkar med mera.

Köper du ej en baguette så kan du räkna med en kö på mellan 1 – 2h inne på matstoppet. Vi vill minimera detta så att det dels går snabbare att ta sig vidare till eventet / festivalen men även så att du kan vara med på aktiviteterna utanför.

Hur får jag min baguette?

Vi lämnar ut den till dig vid en station på raststoppet.

Vad finns det för baguetter?

 • Ost & Skinka
 • Vegetarisk
 • Ost & Skinka (Glutenfri)
 • Vegetarisk (Glutenfri)

Vad är fördelen med att köpa en baguette nu?

Vi beställer samma antal baguetter som det kommer in ordrar. Vi tar en symbolisk summa på 59kr för en mumsig baguette med ost & skinka eller vegetriask. Skulle det bli någon baguette över på raststoppet så kommer priset att vara betydligt högre så därför rekommenderar vi att alla förhandsbeställer.

Jag har gluten eller någon annan allergi :(

Skicka ett mail till oss efter att du har bokat din baguette så beställer vi en gluten fri eller vegetarisk :)

Vilka är Ravekläder?

Ravekläder är ett svenskdrivet företag som valt att erbjuda stilrena ravekläder till hög kvalité.
Låter det nichat? Det är det också, men företaget är skapat av folk som du och jag, resenärer av Coretours och partyprissar med andra ord.
Trots att Ravekläder inte funnits på marknaden så länge har flertalet DJs (MVTATE, Eternityz, Freddz, Radera, D-Charged etc) redan signat upp och många kunder har fått hem paket som givit dom stora leenden på läpparna.

Vi på Coretours har också valt att gå in i partnerskap med Ravekläder och vi är väldigt nöjda med kvalité på allt från kläder till print, att det dessutom är skapat av en frekvent reseledare gjorde bara saken bättre.

Är inte Ravekläder bara såna dära stora byxor och nappar i neon?

Kanske… För vissa? Men inte för oss. För oss handlar det inte om vem som har mest neon eller vem som har flest färglada omaka par knästrumpor. För oss handlar det om att få visa sin dedikation precis så som man vill.
Många av oss vill inte visa den i formen som den beskrivs ovanför. Vi vill ha ett relativt normalt mönster, ett gäng flamingos, eller bara en liten clean text som berättar för folk ”Här är jag, jag älskar Hardcore, fuck you!” men vill också kunna ha den på jobbet.

Frenchcore – Maroon

Jag köpte merch en gång, trycket var fult efter en tvätt och den hängde som en säck potatis

Alla har vi varit där. Man köper den där schyssta merchtröjan för typ 600 kronor, den är ju ändå snygg och är den så dyr måste den ha bra kvalité, right?
Sen tvättar man den en gång, kanske två, och plötsligt är det sprickor i trycket och tröjan ser ut som att den köptes på loppis för 10 år sedan.

Med Ravekläder är det annorlunda. Just för att vi vet om förtvivlan av att köpa dom där dyra kläderna så vet vi också att vi inte vill utsätta våra kunder för samma frustration som vi själva gått igenom år ut och år in.
Därför har vi valt att endast låta printa kläder som har fått goda recensioner över hela internet, med ett tryckföretag som lagt miljoner på utrustning och som kan leverera ut efter den nivån som vi velat.
Dessutom har vi själva kläderna på oss och vet att dom sitter som ett smäck och tål att tvättas!

 

 

Kan man inte få sitt namn på en tröja? Hur ska jag annars minnas vad jag heter?

Absolut! Utvalda plagg har just denna möjlighet (Kika efter ”Custom” i namnet), vill du beställa ett parti till ditt coola gäng eller till dig, mammsen, pappsen och brorsan? Kontakta oss direkt via facebook eller maximilian@raveklader.se så ordnar vi det! <3

Swedish Weekend Warrior Premium

Okej, jag är såld, vart köper jag?

Vi vet, vi är lika sålda vi, dessutom har vi sett till att det är enkelt att hitta det du söker på vår sida.
Inne på https://raveklader.se hittar du därför kläderna kategoriserade på genre, artist, kön etc. Vår intelligenta AI kan dessutom automatiskt hitta fler plagg som kan passa tillsammans med dom du redan valt!
Eftersom att ni tagit er tiden att kika in här på denna länk så får ni dessutom en 5% rabattkod, som gör att du kan shoppa det där extra plagget utan att tömma plånboken!
Använd Coretours19 för att nyttja detta unika erbjudande.

Fanny pack – Coretours

Ge mig, ge mig, ge mig, jag har ju köpt, det har gått 10 sekunder, var är mina grejer!

Sakta i backarna! Nu har du beställt, en order skickas till vår samarbetspartner som sedan printar ditt plagg på beställning.
När detta gjorts går den igenom hårda kvalitétskollar för att säkertställa att den håller våra goda mått. Efter detta skickas den hem till dig så fort det bara går!

Hjärtligt välkomna önskar jag, Maximilian, till

https://raveklader.se

 

Denna artikel är skriven utav en av våra officiella partners. Ravekläder ägs ej på något vis av Coretours. 

Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Tänk dig en vecka av konstant ståendes på dina ben, dans fram på småtimmarna, en hel del drickande, snabba måltider, sängdags sent (eller tidigt), beroende på hur du ser det. Nu är festivalen över, och kvar finns endast märken, blågula fötter, ett par extra kilon på kroppen, en svidande hals, knappt någon röst, blek, trött hud och tanken att du aldrig mer ska dricka. En musikfestival kan ta hårt på en. Riktigt hårt.

Det är inte svårt att förstå varför.

Förutom det vi just nämnde, är du nu tillbaka från en bekymmerslös värld, du har dumpat dina väskor på golvet och samtidigt känner du att verkligheten kryper sig tillbaka. Troligtvis har du, de senaste dagarna, varit ute och campat, druckit dig berusad, dansat och festat loss med dina vänner, lyckligt omedvetna om omvärlden. Glitter har ersatts med damm, ansiktsfärg med ansiktstvätt, kö från ölhallarna, till att sitta fast i trafikkaos. Långt borta är möjligheten att ligga utspridda på en gräsplätt, stirrandes på stjärnorna. Istället ligger fokus på att sätta alarmet för att komma upp i tid till jobbet. Det är tufft, men vi har alla varit där. För att göra det mindre tufft, har vi satt ihop denna lilla mini-guide på hur du återställer dig efter en musikfestival.

Ut och löp med dig (Cardio)

Ja, det stämmer! Spring med dig. Inte bara så känns det fantastiskt att svettas ut allt ohälsosamt du stoppat i dig, under låt oss säga summerburst, men det hjälper dig faktiskt att återhämta dig från all alkohol du har konsumerat och kan få dig på bena när du inte känner dig annat än bakis. När du, efter en helg av drickande, bestämmer dig för att hänga på ett spinningpass, eller ger dig ut för att springa, bränner inte bara din kropp kalorier, utan tar också och svettas ut alkohol som fortfarande finns kvar i kroppen. Så, om du börjar lukta vodka mitt under träningspasset, gör bara ditt bästa och fokusera på att ta dig igenom stunden.

Ta en rejäl dusch

Numero uno – din illaluktande typ. Räkna med en ganska så intensiv dusch, speciellt om du precis är hemkommen efter ett rave. Du är säkerligen täckt av saker du inte ens kan identifiera, med lager av smuts från intensiva dagar från en elektronisk musik festival. Gör dig redo att skrubba av vad du trodde var en solbränna, och skrapa av lager av glitter, som till synes verkade permanent. Det kommer att vara värt det, för så fort du kliver ur duschen kommer du plötsligt känna dig som en ny människa. Samtidigt får du kraft och tillit om att en återställning faktiskt är möjlig.

Uppskatta din privata toalett

Troligtvis är magen och tarmhälsan kanske inte den mest optimala efter en musikfestival. Du har stoppat i dig alkohol och diverse skräpmat och det är dags att du i lugn och ro tar och utnyttjar din privata omgivning. För nu helt plötsligt har ”bajjamajan” bytts ut till ett helt badrum med en hel toarulle, och ingen som bankandes på dörren står och stör dig. Njut av stunden!

Kryp ihop till en boll

Känslan av ”nyduschad” håller på att lägga sig. Du kanske börjar känna en värkande smärta som börjar från huvudet och sipprar sig genom dina lemmar, hela vägen till fingertopparna och tårna. Ta dig till sängen, eller soffan, kryp ihop till en liten boll, och vila kroppen samt de där trötta benen.

Slutligen, återställ kroppen

Drick mycket vatten, ät något som åtminstone påminner om näringsrikt, och skippa kaffet. Vid detta laget bör du ha återställt dig tillräckligt, för att med rak rygg och fräscht ansikte, ta första stegen och njuta av en arbetsvecka i ”den ej så bekymmerslösa” världen.

Defqon1 Power Hour flagga

Världens största Defqon.1 flagga

Vi på Coretours vill tillammans med er resenärer skapa en gemensam flagga som visar på Sveriges dedikation till Q-dance och de hårdare dansstilarna. Utan Q-dance hade scenen varit betydligt smalare och kanske knappt ej existerat. Vi skulle tillsammans med er trycka upp den största Defqon.1 flaggan någonsin och gå i samlad trupp till RED mainstage och visa vår kärlek och heder för HDM och Q-dance.

Hur ser upplägget ut?

Alla får givetvis vara med vid RED mainstage på Defqon.1 och stå under eller bredvid flaggan. Men för att den ska bli möjligt att producera så behövs det att alla chippar in med en peng. Du är välkommen att swisha vilket belopp du vill. För att uppmuntra till donationer så kommer alla som swishar 200kr och uppåt att få sitt namn eller ett kortare meddelande (20 tecken) som du anger när du swishar inprintat vid kanten på flaggan. Då vet du precis var du ska stå sedan när vi fäller ut flaggan.

Hur kommer designen at se ut?

Tillsammans hjälps vi år i vår Facebook grupp Svenskar till Defqon.1 att komma fram till en design med text som passar bra. Tillsammans hjälps vi åt att komma med förslag i kommentatersfältet till inlägget. Vi försöker sedan att arrangera en omröstning så att det blir demokratiskt.

Coretours hjälpte Svenskar till Tomorrowland att producera en hyllningsflagga till Avicii. Coretours kommer att för Defqon.1 flaggan att bistå med design och produktion så flaggan blir av bra designad och av hög kvalitet. Vi kommer att anlita vår designer från Nederländerna som har tagit fram Avicii flaggans design.

The Avicii flag in the Tomorrowland 2018 crowd

Hur stor kommer flaggan att bli?

Beroende på hur stora donationer som kommer in så har vi olika stegar.

5 x 8m – 9600kr
10 x 16m – 20 100kr
12.5 x 20m – 26 640kr
15 x 24m – 35 000kr

Vart swishar jag?

Coretours SWISH är 123 105 23 80.
Alla donationer är välkomna men de som swishar 200kr eller mer får sitt namn eller ett meddelande inristat (upp till 20 tecken). Givetvis får du donera flera gånger och äver ha flera meddelanden / namn på flaggan. För att göra det enklare för oss rent administrativt donera i omgångar om 200kr :)

Vad händer med eventuellt överskott?

Eventuellt överskott skänks till Min Stora Dag. Organisationen arbetar för att skapa aktiviteter för barn som har allvarliga sjukdomar och diagnoser :)

Defqon1 chile stor flagga

Vad du ska packa inför en Elektronisk Musik Festival

Vad du ska packa inför en Elektronisk Musikfestival

Att vara en festivalälskare och ha en bra upplevelse behöver ej vara svårt med en bra packlista. För spektakulära festivaler som Tomorrowland, Defqon.1, Qlimax, Intents Festival och alla andra festivaler med camping så är det viktigt att vara väl förberedd.

En weekendfestival håller oftast på mellan 2 – 4 dagar. Detta ställer krav på att du är väl förberedd för annars kan din upplevelse bli väldigt halvdan. Med hjälp av vår packlista så kommer du vara väl förberedd på vilka saker du bör packa med dig.

Så här besvarar vi den enkla frågeställningen, vad behöver du packa för att förbered på en festival?

För mycket text att läsa? Reseledaren Jacob har samlat en checklista i slutet av artikeln ;)

1. Välj en bra resväska

För att överhuvudtaget kunna packa en stor del av dina saker så krävs det en bra resväska. Du vill inte stå där med 5 – 6 stycken ICA kassar som både är otympliga och lätt går sönder. Även om campingen är fräsch och fin utomlands så kommer ej sådana kassar att vara särskilt hållbara.

Resväskan bör vara rymlig och ha hjul så du lätt kan transportera den till och från campingområdet. En bra resväska har olika fack så du kan sortera allt från hygienartiklar till kläder på ett smidigt sätt. Även om festivalbesökarna utomlands har hög moral så kan det vara bra att ha låsbara fack eller använda hänglås för att låsa in dina värdefulla inventarier.

På festivalerna i Nederländerna så finns det oftast så kallade lockers (låsbara boxar) som du kan hyra för runt 10 – 20€ för din vistelse.

2. Bra skor

Att åka till en Elektronisk Musik Festival innebär att du kommer stå en hel del. Därför är det väldigt viktigt att du tar med dig bra skor. Om du har möjlighet så kan det vara bra att ta med två par om det skulle vara ösregn en av dagarna så du slipper blöta skor de andra dagarna.

Vad är då en bra festivalsko? Vi rekommenderar den inofficiella rave-skon, Nike Air Max 90. Dessa skorna är det självklara valet för en riktig rejvare. Du kommer att märka att större delev av besökarna utomlands har någon form av denna sko. Nike Air Max är bekväma och har luftkudar som gör allt hoppande och dansande en fröjd.

Nike Air Max 90 - Den perfekta skon för att gå på rave

Vilka skor ska du absolut inte ta med dig? Varje år ser vi nybörjare komma i så kallade plattaskor utan luftkuddar som t ex Converse. Dessa skor är perfekta om du vill förstöra din ryggrad samt bli extra trött i ben och fötter. Gör ej misstaget och ta med dig en sko liknande dessa!

Converse - En sko du ej ska använda på ett rave

3. Packning

I med att du ska till ett campingområde så är det en fördel att ha en stor resväska med låg vikt. Försök att packa med saker som ej är otympliga eller av för hög vikt.

4. Våtservetter & hushållsrullar

Våtservetter och hushållspapper är kanon att ta med sig. Du kommer att spilla både dricka och mat under din vistelse. Att de ej blir något skit i tältet är i princip oundvikligt särskilt om det regnar.

Våtservetter är perfekt att ha med och använda när du behöver tvätta händerna eller ansiktet. Hushållspappret kommer även det till användning om det skulle bli skitigt i tältet.

5. Hygienartiklar

Duscharna och toaletterna på campingområdena i Nederländerna och Belgien är oftast superfräscha. Däremot så erbjuds det ofta inget schampoo eller tvål. Se till att packa ner artiklar som du även använder hemma.

För att hjälpa din brainstorming, gå till toaletten och kika igenom hela ditt skåp efter vad du annars använder vardagligen och ta med det till festivalen.

Tamponger och bindor är något som kan vara bra ifall du är kvinna att ta med om de dagarna skulle inträffa under festivalen.

6. Gardera dig mot vädret

Att packa med regnkläder och paraply är ett måste inför en festival. Av någon märklig anledning så hör det till att det alltid ska regna när det är festival.

7. Resdokument

När man reser i EU så krävs Pass eller Nationellt IDOavsett om det ej är kontroller särskilt ofta så är detta reglerat i lag och inga undantag görs av detta.

Se till så dina identifikationshandlingar är giltliga inför avresa. Var ute i god tid och boka tid om du behöver förnya något då Polisen ofta har lång väntetid.

Vi rekommenderar Nationellt ID kort då det är mer behändigt än pass och passar i plånboken.

8. Varierande kläder

Se till att packa ett varierat utbud. Även om många av festivalerna med camping äger rum under somamren så kan det vara både kallt och varmt.

Packa därför både kläder som är bekväma och sköna när det är varmt samt kläder som värmer om det skulle vara kyligt.

Hoodtröjor med blixtlås är ganska bra då du kan öppna dem om det är varmt samt stänga dem om de skulle bli kyligt.

9. Ha tillräckligt med pengar

En festivalupplevelse kan både vara billig och dyr. Allt beror på hur du vill unna dig under en festival.

Då en festival är kostsam och arrangera så är det ingen nyhet att priserna är högre än en lågprisbutik.

Oavsett hur mycket du spenderar så är det viktigt att du har en bra mängd med pengar med. Vi rekommenderar att du tar ut euro ifall kortterminalerna skulle trilska. Till skillnad från Sverige så är kontant fortfarande väldigt vanligt utomlands.

Om du vill ha en ännu bättre inblick i kostnaderna för en festival med camping så kan du läsa vår andra artikel Hur mycket kostar en festivalvistelse på Defqon.1.

10. Mat

Både under bussresan och din vistelse så kan det vara bra att packa med enkel kalorik mat. Vår officiella rekommendation är bröd med Nutella. Brödet väger ej så mycket och Nutellan innehåller mycket koldhydrater. Om än ej så nyttiga så är det enkelt och gott även när du är bakis eller ej särskilt hungrig.

Givetvis kan du köpa mat inne på festivalområdet men tänk på att prierna är relativt höga då det är festival och portionerna små.

11. Sjukförsäkringskort

Sjukförsäkringskortet är viktigt om du skulle bli sjuk utomlands. All logistik och vård blir mycket smidigare och enklare om du har detta med dig. Du kan beställa det kostnadsfrit hos Försäkringskassan.

Sjukförsäkringskort - Viktigt vid sjukdom utomlands

12. Plåster

Mindre olyckor kan inträffa när man dansar eller hånglar med någon. Plåster är därför bra att ta med sig i olika storlekar så du slipper bloda ner dig och dina kamrater.

13. Schysta glajjor

Ibland kikar solen fram och då kan det vara skönt med några stekiga solbrillor. Ta därför och packa ner dina favorit glajjor eller köp inne på festivalområdet.

Solglasögon - Viktigt ifall solen är framme under festivalen

14. Kondomer

Vi alla älskar Coretours bebisar och nya potentiella kunder men alla önskar ej en bebis som efterrätt efter en festivalvistelse. Se därför till att packa ner kondomer i din resväska innan du lämnar Sverige.

15. Sminkspegel

På efterfrågan av Coretours damer så har vi slängt med sminkspegeln i vår lista. Ifall du vill kunna sminka dig i tältet så är en sminkspegel med palett ett måste.

16. Silvertape

Vår kära silvertape är kanon att ha med. Man vet aldrig när det kommer till nytta när något behöver lagas eller spännas åt. Silvertape hittar du lätt på Biltema eller i din pappas hobbyhörna.

17. För en god sömn

På Coretours så tillhandahåller vi ofta tält som man kan hyra till våra resor. Vi erbjuder bland annat 1-mannatält, 2-mannatält, 4-mannatält samt 12-mannatält. Vi erbjuder även att dessa är förmonterade lagom till du anländer till campingen. Ibland samarbetar vi lite extra med arrangören av festivalen och tillhandahåller deras faciliteter också.

Men förutom tält så behövs lite andra saker för att duska bli utvilad och ha en bra upplevelse. Därför får du ej glömma att ta med dig luftmadrass, kudde samt täcke, filt eller pläd. Skulle du glömma pump till luftmadrassen så finns det ofta att låna på festivalen, antingen av arrangören eller av en annan resenär.

18. Vattendunk

När man är igång och rejvar länge så får man ej glömma vattnet! Var smart och förbered så du har vatten nära tillhands i tältet genom att ta med en vattendunk. En 3L räcker gott och väl och kan fyllas på vid närmste dusch eller toalett.

19. För dig som snusar

Som du säkert vet så är det endast Sverige, Norge och vissa ställen i Danmark som får tillhandahålla snus i EU. Alltså skulle din favoritsnus ta slut så finns det ingenstans att fylla på. Planera din resa genom att köpa några dosor eller en stock i förväg. Av egen erfarenhet så går det alltid åt mer snus och ciggaretter när man är i partymode.

20. Brassestol

Givetvis är en del av festivalupplevelsen att kunna sitta ute och snacka med polare och vänner på campingen. Glöm därför ej att köpa med någon form av brassestol. Se till att köpa en billig då du troligtvis ej kommer att orka dra med den hem efter festivalen.

21. Lypsyl

När man är igång och festar mycket eller hånglar för den delen så är det lätt att bli lite torr om läpparna. Någon form av lypsyl kan därför vara behagligt att ha med sig.

22. Magväska

Tro det eller ej men på ett rave så är en magväska nästan statussymbol. Den symboliserar en äkta rejvare som vill kunna dansa 24/7 utan att något är ivägen. Att kunna ha sin mobil, pengar, tändare etc i en magväska gör ditt festande mycket behagligare. Snygga brandade magväskor finns att köpa i Merchandise-ståndet på respektive festival.

23. Medicin

Om du tar någon medicin så är det viktigt att du dels har med dig receptet eller en kopia på receptet. Förpackningarna ska vara obrutna annars kan du få problem i visitationen. Vi rekommenderar att du talar med

Jacobs checklista

– Backup batteri
– USB kabel
– Handduk
– Plaståse
– Sminkspegel
– Sjukförsäkringskort
– Mobilladdare
– Våtservetter
– Kudde
– Filt
– Skärp
– Kallingar
– Strumpor
– T-shirt
– Träningsbyxor
– Wax
– Proffsspray
– Kamera
– Plastpåsar till tvätt
– Euro
– Extra Nike airmax 90
– Protein / Gainomax
– Biljetter
– Gästlista
– Hörselskydd
– Tandkräm
– Alvedon / Ipren
– D vitamin
– Solskyddsfaktor
– Bluetooth högtalare (AUX)
– Medicin
– Kondomer
– Resorb

Vad är Tomorrowland?

Vad är Tomorrowland?

En musikfestival som lockar runt 2 miljoner människor världen runt att försöka ta sig till Bryssel. Den enda festivalen som under ett ögonblicks sekund säljer runt 180 000 biljetter. Det är den enda festivalen som kräver en hel flygplatsterminal bara för att rymma sina deltagare. Det är festivalen som sammanför ungefär 180 000 människor från hela världen. Det är Tomorrowland.

Tomorrowland är världens största musikfestival, som sammanför de bästa DJ:arna från ett brett spektrum av elektronisk dansmusik. Detta ger alla chansen att njuta av vilken musiktyp de än gillar – oavsett om de uppskattar EDM, house, techno eller hardstyle. Ett brett utbud av världens bästa DJs, fantastiska scendekorationer, produktion och otroliga överraskningar är några av anledningarna till att biljetterna till Tomorrowland säljer slut på ett par minuter.

Snabba fakta om Tomorrowland

 • Vad är Tomorrowland: Den största EDM-festivalen i världen. Startade år 2005.
 • När är den: Varje sommar. Två olika veckor i juli.
 • Var är den: Boom! Ligger mellan Bryssel och Antwerp.
 • Deltagande: När festivalen startade år 2005 låg besöksantalet på 9000 personer. Sedan dess har besöksantalet ökat för varje år, och numera deltar 180 000 personer.

I år kommer Tomorrowland, med temat ”The Book of Wisdom – the return”, att sträcka sig över två helger för att fira sitt 15-årsjubileum i Belgien. Tredagarsfestivalen kommer att ge dig DJ:s från olika genrer inom elektronisk musik. När vi snackar om att besöka Tomorrowland ligger vårt fokus inte bara på toppmoderna DJ:s, utan också på de bästa dekorationerna man kan föreställa sig – dekorationer i världsklass helt enkelt. Ända sedan starten 2005 har Tomorrowland blivit den mest älskade festivalen på vår jordglob, och det är inget tvivel om varför. Tomorrowland är sannerligen inget som kan beskrivas, utan det måste upplevas!

Med Tomorrowland som världens viktigaste musikfestival, och biljetter som säljs på rekordtid, är inte en resepartner tillräckligt för att rymma alla fans. Därför har Tomorrowland samarbeten med flera resepartners för att göra det så bekvämt som möjligt för fansen att ta sig till festivalen på ett problemfritt sätt, och såklart i tid. En av de officiella resepartnerna är Coretours.

Coretours är en av Tomorrowlands officiella resepartners som förser fansen med entrébiljetter och camping.

De tillgängliga paketen är

Coretours är officiell resepartner till Tomorrowland. De har möjlighet att skapa en helhetsupplevelse, som är utom denna värld, för dig. Allt du behöver göra är att boka dina biljetter med Coretours, kliva på bussen, ha en behaglig/trevlig resa och förfesta med Coretoursfamiljen innan festivalen börjar. Så snart du är färdig med festandet på Tomorrowland kliver du på bussen igen tillsammans med dina minnen, och Coretours kör dig tillbaka till din valda pickup point.

Inför Tomorrowland 2019 erbjuder Coretours även flygresor, vilket innebär att du även kan boka och ta del av deras resepaket med flyg. Deras resepaket med flyg inkluderar Full Madness pass. Paketen du kan välja mellan är Easy tent, Magnificant Green, och Friendship Garden.

Fördelarna att resa med Coretours

 • Entrébiljett: Biljett till entré och campingbiljett till Magnificant Green eller Easy tält.
 • Buss-/flygresa och återresa: Detta innebär att Coretours plockar upp dig och lämnar dig vid din valda pickup point. Du kan välja och bekräfta pickup point bland de givna alternativen. Under resan kommer du högst troligen att hänga med likasinnade människor.
 • 230 volts uttag: Alla bussar är utrustade med 230V uttag vilket gör det möjligt för dig att ladda din telefon, laptop, ficklampa eller vad du än vill ladda.
 • Kärlek och vänskap: Hela reseupplevelsen med Coretours är underbar. Hela gemenskapen generellt/i allmänhet och i synnerhet Coretours-familjen är något speciellt i sig.
 • Låna tält: Det finns två typer av tält som är tillgängliga med Coretours. För de som inte bokar Easy tent paketet så finns det nämligen ett annat alternativ som innebär att du lånar tält av Coretours. Dessa tält kan hämtas när du når Tomorrowland och kan återlämnas när du lämnar festivalen efter att den är över, att låna tälten är gratis.
 • Transport till och från flygplatsen: Att flyga med Coretours inkluderar transfer till och från flygplatsen i Bryssel.

Information om flyg till och från Tomorrowland

När du väl har bokat ditt flyg med Coretours blir din bussresa koordinerad med flyget som har bokats. Kvittot som du får efter orderbekräftelsen är ditt resebevis/resedokument. Kvittot kan laddas ned från Coretours.se.

Hur går flygresan till?

Coretours rekommenderar alla passagerare att vara i god tid vid flygplatsen, inte senare än två timmar innan avgångstid . För att göra det så smidigt/behagligt för våra resenärer som möjligt skickas ett sms ut till samtliga flygresenärer i vilket uppsamlingsplatsen står. Vid uppsamlingsplatsen möts resenärerna av Coretours reseledare. Så snart alla säkerhetskontroller är avklarade tar reseledaren med er för ombordstigning av planet.

Hur tar vi oss till Tomorrowland från flygplatsen?

När ni kommer fram till flygplatsen i Belgien kommer en buss finnas tillgänglig för att transportera er från flygplatsen direkt till Tomorrowland. Till hemresan sker det motsatta – en buss kommer finnas redo utanför Tomorrowlands portar för att ta er direkt till flygplatsen. En reseledare från Coretours kommer att vara tillgänglig för att se till så att inga olägenheter drabbar resenärerna. Därför rekommenderar vi resenärerna att alltid uppehålla sig i närheten av reseledaren ifall något oförutsägbart skulle inträffa och vi behöver nå ut till er med ny information. En viktig sak att komma ihåg är att det är otroligt viktigt att passa de satta hålltiderna. Det kommer inte vara möjligt för hela gruppen att vänta in någon som kommer försent. Därav är punktlighet viktigt och uppskattat.

Hur tar man sig in till Tomorrowland?

Hur du tar dig in till själva Tomorrowland beror på vad du bokade.

 • Magnificent Green: När du väl har kommit fram till Tomorrowland så checkar du in själv och väljer sedan en plats på vanliga campingfältet.
 • Easy Tent: Du checker in vid den speciellt utformade Easy Tent campingen. Här finns tälten färdiguppsatta för dig och din kamrat tillsammans med lämplig campinutrustning.

När alla är klara med att festa dyker nästa fråga upp: Hur tar vi oss hem?

Svaret är att Coretours fixar allt för dig, från det att du bokade ett resepaket tills du kommer hem!

När festivalen är klar kommer det finnas en mötesplats där alla ska samlas. Vilken mötesplats det rör sig om och den exakta tiden kommer att kommuniceras ut till alla resenärer längre fram. Under festivalen kommer mötesplatsens koordinater att sändas ut till er resenärer.

Återigen kommer vi att be er om att vara i tid då det är bekvämast för allas trevnad. När alla har samlats vid mötesplatsen rullar bussen till flygplatsen. Kom ihåg att punktlighet är viktigt, så om du har en bortamatch, glömmer bort tiden och kommer försent så avgår bussen utan dig.

Varför välja Coretours?

Som en av Tomorrowlands officiella partners strävar Coretours efter att erbjuda alla sina resenärer, som har bokat sitt resepaket med Coretours, en behaglig och problemfri resa. Coretours ser till att ordna en minnesvärd resa för alla sina resenärer genom att erbjuda den bästa servicen. Med allt från komfortabla bussar till passande flyg. Bussarna som transporterar resenärerna från Sverige till Tomorrowland är bekväma och utrustade med flera funktioner, såsom eluttag för att alla resenärer ska ha möjlighet att hålla sina elektriska prylar  laddade.

Utöver detta så erbjuder Coretours en kanon upplevelse för alla resenärer som följer med Coretoursfamiljen som du reser tillsammans med på bussen. De är alla entusiastiska till att göra din resa inte bara bekväm, utan också minnesvärd!

Coretours största fokus är att deras resenärer ska vara nöjda. Därav finns all information som kan behövas inför resan (och som efterfrågas av resenärerna) tillgänglig på Coretours officiella hemsida, tillsammans med kontaktinformation. Kontaktinformationen finns där för att uppmuntra de resenärer som redan har eller önskar att boka flygresor med Coretours att kontakta dem för vilka frågor ni än må ha.

Coretours erbjuder olika resepaket beroende på behov och efterfrågan. Olika resepaket kommer med olika fördelar och erbjudanden, och resepaketen är framtagna med utifrån den perfekta resan. Det är just resepaketen som får Coretours att stå ut bland andra researrangörer.

För att summera det hela: även om du är på väg till en av de mest fantastiska, efterlängtade och populära musikfestivalerna för året kan du riskera hela din upplevelse om du inte reser med rätt resebolag. Tro mig, ingen njuter av dåligt uppstyrda resor – det förstör hela upplevelsen. För att vara säker på att du inte är en av dem och för att försäkra dig om att du kommer att ha en fantastisk upplevelse som klår det mesta så finns Coretours för dig.