Släpp allt du har i händerna och gör dig redo för årets Thunderdome.  Missa inte chansen att uppleva detta anrika event, rolig bussresa och härligt sällskap. Köp dina biljetter nu och säkra din plats på eventet som alla hardcore-fans pratar om – det kommer bli legendariskt!

Läs mer om eventet och säkra dina biljetter här!

 

Qlimax 2023

Line-up är nu släppt. Vad tycker ni? Kommentera nedan 🤗

Qlimax 2023 lineup

Kort historia om Qdance fb

Q-dance är en av de mest kända evenemangsarrangörerna inom hardstyle-scenen, som har sitt ursprung i Nederländerna. Företaget grundades år 2000 och har sedan dess vuxit och blivit världens största arrangör av hardstyle evenemang. I mer än 20 år har alltså Q-dance förgyllt oss med fantaiska evenmang och festivaler ❤️

Det allra första Q-dance-evenemanget hölls år 2000 och fokuserade på subgenren hardstyle. Genren, som kombinerar elektroniska beats med hårda basgångar, hade just börjat bli populär i Nederländerna och Q-dance såg möjligheten att skapa en plattform för denna musikstil. Evenemanget blev en stor framgång och Q-dance beslutade sig för att fortsätta arrangera liknande event.

År 2002 lanserade Q-dance sin första stora festival, “Qlimax”, som idag är en av de mest välrenommerade hardstyle-festivalerna i världen. Festivalen har sedan dess vuxit och utvecklats till en enorm produktion med fantastiska ljuseffekter, pyroteknik och artister från hela världen.

Under de senaste åren har Q-dance också utvecklat andra event och koncept, som “Defqon.1” och “Q-base”, och har nu en stark närvaro i hela Europa, med evenemang i länder som Tyskland, Belgien och gästspelar även i flera andra länder med “Q-dance Take over” som är ett koncept där de tar över en scen en dag på en festival.

Q-dance har också blivit känt för sin engagemang i hardstyle-scenen, som de ser som en viktig del av musik- och kulturhistorien i Nederländerna. Företaget samarbetar ofta med artister, skivbolag och andra organisationer för att stödja utvecklingen av genren och säkerställa dess framtid.

Idag är Q-dance ett av de ledande företagen inom dansmusik- och evenemangsbranschen och har en stor och lojal fanbase över hela världen. Företagets framgång och engagemang har bidragit till att göra hardstyle till en av de mest uppskattade och växande musikgenrerna.

När hörde du talas om Q-dance första gången? 🤗

Resenärer på Coretours Camp

Som ni vet sen tidigare så har Defqon.1 erbjudit en uppgradering till 4-dagarsfestival.

Då det är ett visst antal på varje tidigare buss som har uppgraderat till 4-dagars så har det krävts att vi har fått göra uppdelningar samt ihopslagningar av bussar.

Ditt tidigare buss ID (som du har på ditt orderkvitto etc) är alltså EJ giltligt längre. Den buss du ska gå på och följa vad gäller info och upphämtningstider kommer att skickas ut i ett SMS till det mobilnummer som den som lagt ordern registrerat på just din biljett.

Du kan se alla våra nya bussar och dess ID, upphämtningsplatser och tider på följande länk.

Defqon1 2022

Den 13 Mars är deadline för uppgraderingen av sin biljett till 4-dagars.

Uppgraderingen innebär att Defqon.1 kommer att arrangeras från Torsdag till Söndag. Detta kommer leda till en förändring för bussuppdelningen och de teman vi har som publicerades inför bilejttsläppet i början av 2020. Då inte alla kommer att uppgradera så kommer det bli en del bussar som kör ner för 4-dagars upplevelsen medans några bussar kör ner för 3-dagars upplevelsen.

Då det är blandad kompott på varje buss som uppgraderar så kommer det bli ett nytt bussnummer och en ny gästlista för varje buss. För er som bokat 4-dagars så kommer våra körtider att skilja sig åt då vi behöver köra ca en dag tidigare än de nuvarande publicerade uppgifterna (de publicerade uppgifterna i dagsläget gäller för 3-dagars). Planering av antalet bussar, rutter och vad man flyttas ske kommer att ske först efter att försäljningen av 4-dagars uppgraderingen stoppas den 13 Mars.

Så precis som mycket annat de senaste två åren så kommer årets upplaga med bli lite rörigare än tidigare då vi erbjuder både 3-dagars och 4-dagars. Men för oss kände vi att det var viktigast att kunna erbjuda våra resenärer ett val och inte begränsa eller tvinga folka att uppgradera 😊

För er som bokat tältpaket via oss kommer ingen prisskillnad att utgå för den extra dag som det blir för er som uppgraderat.

Inte uppgraderat än?

Då är det hög tid! Besök följande länk och gör din uppgradering omgående 😊

Saker du inte ska göra på festival

Att ta seden dit du kommer har aldrig varit så viktig som på en festival. Det är mångas fristad att komma dit, därför är det viktigt att veta lite vett och etikett innan du åker. Nedan har du sju saker du inte bör göra när du är på en festival.

Bete dig inte illa i publiken

Detta kan vara ett av de vanligaste problemen när du besöker ett svenskt event. Publiken där har ännu inte lärt att bete sig. Det puttas, stampas på tårna, trängs förbi och spills drinkar, vilket gör att det inte blir en trevlig upplevelse att stå på dansgolvet om det är fullt. På hard dance-evenemang däremot är det en helt annan kultur ute i publiken. Du dansar på din plats och ser till att inte dansa in i andra. Kommer det någon och vill gå förbi så lägger den kanske en hand på axeln om den kommer bakifrån, så att du ska veta att den vill komma förbi. Kommer personen framifrån och du ser den så tar du ett kliv åt sidan för att göra plats. Svårare än så är det faktikst inte att få en bra stämning även när det är väldigt trångt. Så se till att vara den som beter sig rätt, och visa det tydligt så att det förhoppningsvis förs över till andra som börjar göra likadant.

Ska du själv promenera genom publiken (längst fram eller i mitten är inte bäst att stå..) så se till att försöka göra detta i någon paus i musiken, eller vid byte av artist. Plöjer du fram mitt under ett bra drop förstör det lite av upplevelsen för de andra. Visa respekt, le, be om ursäkt och gå försiktigt genom publikhavet.

När du väl kommit fram till din plats i publiken och står med dina vänner är det även viktigt att tänka på hur du beter dig mot dem. Känn av viben när det är okej att prata med dem. Mitt i ett drop? Var tyst och dansa. Ska du säga något så skrik inte rakt in i örat på dem. Ett bra tips är att hålla en hand framför din kompis öra samtidigt som du ska prata högt, då dånar det inte rakt in på den stackars trumhinnan. Annars är mobilen bra att skriva på om det är något viktigt du måste säga just då. Men som regel: dansgolvet är till för att du ska dansa, njuta av musiken och ta del av showen. Vill du ta det lite mer chill och småsnacka så är campingen, läktaren eller områdena för mat perfekta.

Defqon-1 2019

Dina vänner ska inte behöva ta hand om dig

Blir du för full förstör du inte bara hela festivalupplevelsen för dig, utan även för dina vänner, som finns där för dig och då också missar delar av sin festival. Stämningen går garanterat ner hos er alla och kvällen/dagen som skulle kunnat bli så bra är förstörd. Klart du ska ha kul, men ta hand om dig själv och tänk på andra. Dina kompisar kommer självklart vilja ta hand om dig om du mår dåligt, men det är din uppgift att göra vad du kan för att de inte ska behöva offra sin tid för att sitta med dig på campingen.

Couple holding

Ta inte ut dig helt första dagen

Denna punkt hör ihop med den ovan, men fortfarande värd att ha en egen rubrik. Du kommer vara otroligt taggad inför första dagen på festivalen, men tänk på att du ofta har 2-3 dagar till att kämpa vidare på. Kör inte på alldeles för hårt på bussen påväg ner eller första kvällen. Att missa hela nästa dags spelningar för att du ligger bakfull på campingen och inte orkar ta dig någonstans är väl ändå inte vad du bokade din biljett för. Ryck upp dig, ta en återställare och njut av festivalen ordentligt! Och stanna inte på campingen hela dagen, gå iväg på äventyr!

Sleeping at Defqon.1


Vänta inte på varandra hela tiden

Ofta på evenemang går det åt alldeles för många minuter att vänta på andra. Du vill så klart maximera din festivalupplevelse, så om ni är ett gäng som hänger ihop, försök att gå alla tillsammans till toaletterna när ni till exempel byter scen. Att gå en och en fungerar ibland, men det är alltid någon som inte hittar tillbaka till kompisgänget och de får stå och vänta eller leta efter den borttappade rejvaren. Det är oftast betydligt lättare att gå i lite mindre grupper, och försök att inte vara “fast” i endast en kompisgrupp. Du får en helt annan festivalupplevelse om du går med olika personer.

Girl Defqon.1


Åk inte dit med mål att ragga

Festivaler så som vi känner till dem är långt ifrån hur kroglivet ser ut. På evenemangen är du där för musiken och atmosfären. Åk inte med målet att hitta någon att ragga på, för det är inte huvudfokus på en sån plats. Att det sen däremot kan bli så att du finner någon som du känner rätt vibe med är fantastiskt. Men kom ihåg att inte ta för givet att alla som är trevliga mot dig vill något mer, för på festival är alla väldigt öppna och pratar runt med alla på ett sätt du kanske inte är van vid. Du kommer märka att de är närgångna, lyckliga och kramvänliga, men det behöver inte betyda mer än att de vill sprida glädje. Festivaler är en safe place – du rör ingen utan lov. Detta har gjort att både tjejer och killar även i regel visar mer hud på festival än vanligt, för att de äntligen kan och känner sig trygga. Det är otroligt ovanligt att tjejer blir sexuellt ofredade eller känner obehag på festivaler till följd av sin klädsel, och det är precis så vi alla vill att det ska få fortsätta vara.

Bustour girl

 

Inte glömma att dricka vatten

Sov, ät och drick vatten. Det är alldeles för många som glömmer bort att få i sig vätska, vilket gör att humöret och måendet blir betydligt sämre. Speciellt jobbigt är det om festivalen är så varm som de var 2019. Drick vatten och pytsa gärna i dig en resorb också.

Water at Defqon

 

Inte glömma att leva i nuet

Visst att det är kul att skicka iväg en Snapchat till vännerna där hemma för att de ska veta vad de missar, men filma för sjutton inte hela endshowen. Det kommer arrangörernas filmteam göra betydligt bättre. Ska du filma och fotografera något så gör det på vännerna och på dig själv, det är de minnena som är kul att ha efteråt, inte tjugo bilder och filmer på mainstage. Men försök även att koppla bort mobilen, ha den i fickan och njut av showen och festivallivet medan du väl är där.

Photoshoot

Bus tour

“Åka buss i så många timmar? Det orkar jag aldrig!”
Nog har vi hört den både en och två gånger. Men lika många gånger har vi också sett  de som fått mersmak och åkt otaliga timmar med oss efter det. Stämningen, folket och festen gör allt. Det är som att du hoppar på den ultimata förfesten och får vara med om den i flera timmar (för vem älskar inte förfester?) Tack vare grym musik och att vi alltid ser till att hålla atmosfären på topp så går faktiskt de där timmarna – som kanske låter mycket – väldigt snabbt. I regler brukar det vara så att festen pågår genom Sverige, lugnar ner sig lite i Danmark och sen efter att vi har lämnat färjan och kommit in i Tyskland har ofta våra krigare somnat gott på sina platser. Då kör vi tysta timmar innan det är dags för raststopp och alkoholen som köpts på sig från Bordershoppen kan knäckas upp. Efter det är vi nästan framme.

För att sedan göra färden ännu lite bättre har vi samlat ihop några väl beprövade tips. Undertecknad har suttit på bussen i över 1500 timmar tillsammans med kollegorna och här är vad vi kommit fram till:

Sov med dig!

Du blir bara grinig och dryg annars, så kryp ihop på sätet och se till att vila lite under resan också. Den bästa kudden du kan ha är en go axel, men skulle kompisen intill inte vara lika sugen på att mysa så ta med dig en kudde och en filt. Om du ska fälla sätet bakåt så fråga gärna personen som sitter bakom om det skulle vara okej, det känns mer hyfsat och du undviker irritation. Men kudde iallafall, alternativt en nackkudde som är förvånansvärt bekväm. Har du svårt att sova när det är rörelse och ljud runt omkring dig? Investera i ett par bra öronproppar till bussen (och även ett par till eventet!)

Bussresa Defqon.1

 

Ät med dig!

Vi stannar alltid på raststopp och mackar, men ibland är vi där vid dumma tider och många gånger är det tråkiga köer, så att ha med sig egen matsäck på nervägen är det absolut bästa. Och glöm för sjutton inte vatten! Alltid folk som glömmer att ta med sig vatten. Lämna också en vattenflaska på din plats för hemvägen, den kommer att vara guld värd då. Innan du lämnar eventet, oavsett om det är en festival eller ett endags-/nattsevent så se till att ät innan. Bussen stannar nämligen inte förrän efter fyra timmar efter start. Till hemresan rekommenderas att ha med sig vatten (kan inte påminnas om tillräckligt många gånger), resorb och något lättare att äta som håller hela resan och under eventets gång. Snälla rara, ta inte med någon tonfisk eller makrill på burk eller annan skit som luktar. Vi lämnar av dig ensam på en mack i Tyskland då.
Skämt åsido, men lite kan ni tänka på oss andra. Och håll i de där förbannade chipsen eftersom ni – trots att ni alltid lovar att inte spilla – spiller ner hela gången med dem och alla trampar runt i det. Tack på förhand.
Eating nuggets Defqon

Sup inte så förbaskat!

Vi vet hur taggade alla är på bussen och hur kul ni har det. Men du ska ändå åka många timmar i den där bussen, och det är inte den roligaste platsen att vara askalas på eller ännu värre – rejält bakfull. Dessutom kostar det dig 1500 kronor i böter om du skulle ha oturen att kräkas för att du druckit lite för mycket. Så, den där måtta är bra att ha med sig. Ha kul, men se till att du inte blir en plåga för dig själv (eller för oss andra). EXTRATIPS: Drick från en mugg/PET som du kan stänga så slipper du spilla när (inte om) den välter.
Drinking Intents

Pissa på raststoppen!

Toaletterna på bussen fylls på fort, det är ingenting vi egentligen kan göra så mycket åt, förutom att be er att gå på toaletten på alla raststopp. Varje gång det spolas på busstoaletten så fylls tanken på med vatten, och det är oftast därför det blir fullt. Be istället reseledarna att ha raststopp lite oftare. Sen är det viktigt när ni väl har stoppen att dessa går fort, annars blir bussen väldigt försenad. Killar, ni har lättare att pissa vid vägkanten, så gör det och låt tjejerna ta toaletterna.
Toalett på bussen

Byt kläder!

Efter ett svettigt event (är det inte svettigt har du inte gjort det på rätt sätt) är det obeskrivligt härligt att få byta om till några torra, rena och sköna kläder på bussen. Ta med dig deo, våtservetter och byt varenda plagg på kroppen till rent som du har sparat på bussen. Du (och de som sitter bredvid dig) kommer må så mycket bättre. På bussen är det alltid bra att ha sköna kläder. Du kommer sitta länge, så du vill inte att det ska sitta åt eller skava. Ha gärna en tjocktröja ifall det skulle bli kallt (är oftast tvärtom, men ibland är AC:n lite lurig) och glöm inte att ha med dig extra många strumpor. Det går åt fler strumpor än vad du tror. Ett par extra skor att ha på sig på bussresan, pissetofflor, är perfekt när du inte orkar ta på dig dina svettiga, varma Air max igen.
Byta kläder Qlimax

Våga fråga!

Var du sätter dig i bussen kan ha betydelse för din upplevelse. I regel brukar vi säga att de som vill festa lite mer sitter högst upp och längst bak. Vill du ha det lite lugnare ska du antingen sätta dig på bottenplan eller så långt fram i bussen som möjligt. Finns det inga platser lediga? Förklara varför du önskar att sitta där och fråga de som sitter i det området om det inte finns någon som kan tänka sig att byta plats med dig. Oftast går det att lösa då folket på bussarna är väldigt förstående. Tänk dock på att om du vill sitta på en speciell plats är det inte säkert att du kan sitta tillsammans med alla dina vänner. Det här med att våga fråga och våga säga till gäller även under hela resan. Tycker du det är för kallt eller för varmt? Säg till reseledaren! Är musiken för hög? Be de som har den att sänka lite. Istället för att sitta sur på din plats så se till att säga till om det direkt så att det finns en möjlighet för oss att lösa det.
Tour leader Coretours

Planera din resa!

Se till att du vet hur du ska ta dig till bussen och hem så att du inte behöver lösa detta ombord på bussen. Kom ihåg att dessa transfers behöver vara lite flexibla då det kan hända en hel del på vägen som gör att vi kanske är framme senare än planerat (till exempel bilköer). Ett av de bästa tipsen vi har för dig är även att ha förberett hemma med mat och ett städat hem, så när du väl kommer av bussen och ska komma hem så har du både mat och en nybäddad säng. Otroligt värt.

För att summera det hela: bussresan blir vad du gör den till! Det är så otroligt kul att resa med Coretours om du följer dessa tips! Du kommer träffa på massor av nya vänner och härligt folk. Detta har du inte samma chans till om du flyger direkt till ett event då det, fullt förståeligt, inte är samma “sitta-och-snacka”-atmosfär väl inne på eventet som vi har på bussen. Flyger du eller kör bil blir risken att du endast hänger med ditt gäng som du åkte med, istället för att få chans att förfesta med flera andra och lära känna nytt folk som älskar musiken lika mycket som du gör. Bara det är inte dumt!

Vi ses på bussen 🥳

Partybuss

Rave

Vi har nog alla fått frågan av släktingar, vänner som inte förstår grejen eller arbetskollegor som undrar varför vi åker på så många event, varför vi lägger så mycket tid, energi och pengar på det. Och vi har nog alla sagt att de kommer aldrig förstå förrän de själva får uppleva det. Har vi rätt?

Men hur skulle vi försöka beskriva vad det är som gör att just vår genre har gett oss en sån enorm gemenskap? Vad är det egentligen som gör att besökare kommer år efter år, från de nyfikna 16-åringarna med moppefjun som står längst fram på Reverze till de gamla silverrävarna som står längst bak på Tomorrowland med en öl i handen och bara njuter av livet? Tänk att Thunderdome startade redan 1992, och vi möter fortfarande artister och besökare som inte missat ett enda av deras event. Ibland kan det jämföras med de som är så otroligt trogna sin fotbollsklubb, som gått på nästan varenda hemmamatch sedan de var små och som älskar de andra supportarna och spelarna. Det är nog den bästa beskrivningen du kan ge till andra som själva inte upplevt det (även om det är så mycket mer än det.) Vi ska försöka beskriva vad det är som gör att VI fortfarande åker på dessa event år efter år. Kommentera gärna om du håller med eller om det är något annat som lockar just dig, det hade varit intressant att läsa.

Gemenskapen och människorna

Det är något med festival- och eventlivet som kopplar ihop människor. Du pratar med andra besökare som om ni varit vänner i flera år, för du vet att ni har en så stark gemensam nämnare. Det är en härlig stämning och alla är i sitt gladaste tillstånd. Det finns nog inte många event som någon har kommit hem från utan att ha skaffat sig nya bekanskaper. Åker du bussen dessutom är det nästintill omöjligt att inte lära känna fler på vägen. Du spenderar ändå ganska många timmar på en liten yta fullt med människor som har samma musikintresse som du har.
På eventen känns det säkert, fint och bra. Alla tar verkligen hand om alla och det smittar av sig på “nybörjarna” som sedan snappar upp och gör likadant själva. Det är fantastiskt.

Gruppfoto Defqon.1

Musiken och atmosfären

Vi har alla startat någonstans, även om det var du själv som hittade till musiken eller en vän som visade dig det så har passionen växt fram på olika sätt. Sen är det ju två totalt olika saker att lyssna på musiken hemma i hörlurar och på hemmafest eller att stå där framför scen med alla andra ravers, med showen, kvalitetshögtalare och stämningen. Det är så vår musik ska upplevas. Du ska stå där framför scenen, känna basen i bröstet och ha dina absolut bästa vänner vid din sida, omringade av tusentals andra som, liksom ni, älskar musiken ni hör. Du ska kunna njuta av lasershowen som går i perfekt takt med musiken och fötterna ska brinna av utmattning efter alla danssteg du tagit.

Om du vill få med dina vänner kan du hitta musiktips på Coretours Spotiftylista Nostalgi, där har vi flera låtar som ni har berättat att det var dessa som fick er att börja lyssna på hard dance musik.

Yellow Defqon.1

Lev i en bubbla och var dig själv

När du kliver in genom portarna in på ett event, eller precis när du blivit klar med visiteringen på en festival är det som om att de flesta kliver in i en bubbla. Du glömmer dina och världens problem och allt annat som finns utanför denna atmosfär. Detta är vår fristad, vårt andra hem – och kanske är det just därför som det känna extra hårt nu när vi inte kan få komma dit och gå in i den där bubblan. Troligtvis har alla människor någon plats, eller tillfälle där de kan koppla bort allt och bara vara, vissa gör det i gymmet, på hästryggen, när de läser en bok, när de spelar, mediterar eller vad det kan vara. För vissa av oss är det eventen som är vår frikoppling från omvärlden. Du har en natt, en dag eller kanske till och med en helg på dig att totalt koppla bort allt annat. Se till att njuta av varje sekund och gör det absolut bästa av det.

Det är en enorm frihet att vara på en plats där du inte blir dömd, kan klä dig hur du vill och – så länge du respekterar alla andra – kan du även vara hur du vill. Var precis den du vill vara, om så bara för en kväll.


Why do we rave?
For a short while, a few hours there are no problems
The floor becomes a paradise where everyone is welcome and no one is judged
We rave because it allows us to see the world the way it should be seen

Defqon.1 girl

Defqon1 @ HOME

Obs! Detta är endast för de resenärer som bokat Defqon.1 med oss 2020 & 2021. Koden är endast giltlig till 26 Juni 2021! Denna koden är ej för att registrera din biljett utan endast för Defqon.1 @ HOME eller Defqon.1 Network.

Besök Q-dance hemsida

Registrera ett Q-dance konto genom att klicka på REGISTER uppe i högra hörnet av Q-dance hemsida.

Besök shoppen

Klicka här för att besöka shoppen.

Välj tjänst

När du väl är inloggad och kommer till shoppen så ges ett val om du vill köpa ett Q-dance medlemsskap. Detta medlemsskap ger tillgång till en mängd olika grejer som Q-dance erbjuder. Om du vill köpa detta så lägger du till det till din kundvagn och går sedan vidare till betalning. Med den kod vi skickat ut via SMS så får du €15 i rabatt. Detta ger även tillgång till Defqon.1 @ HOME.

Q-dance Network innehåller

  • Access till alla livestreams (även de som normalt kostar pengar)
  • Access till Q-dance rummet med chat och enkäter
  • Förhandserbjudande på biljetter
  • Unika belöningar
  • Access till en limiterad merchandise upplaga

Om du ej är intresserad av Q-dance Network medlemsskap så går du bara vidare istället genom att klicka på Next längst ner till höger på sidan. På sidan som kommer så finns följande tjänst Defqon.1 at Home | 2021. Lägg till den i kundvagnen och gå vidare till kassan. Koden du fått i SMS (som tidigare nämnt) ger €15 rabatt även på denna tjänsten vilket innebär att kostnaden blir €0.

Utcheckning

Mata in koden i kassan och checka ut. Grattis! Du har nu ett Q-dance Network medlemsskap eller endast Defqon.1 @ Home aktiverat :)