Vilka är Ravekläder?

Ravekläder är ett svenskdrivet företag som valt att erbjuda stilrena ravekläder till hög kvalité.
Låter det nichat? Det är det också, men företaget är skapat av folk som du och jag, resenärer av Coretours och partyprissar med andra ord.
Trots att Ravekläder inte funnits på marknaden så länge har flertalet DJs (MVTATE, Eternityz, Freddz, Radera, D-Charged etc) redan signat upp och många kunder har fått hem paket som givit dom stora leenden på läpparna.

Vi på Coretours har också valt att gå in i partnerskap med Ravekläder och vi är väldigt nöjda med kvalité på allt från kläder till print, att det dessutom är skapat av en frekvent reseledare gjorde bara saken bättre.

Är inte Ravekläder bara såna dära stora byxor och nappar i neon?

Kanske… För vissa? Men inte för oss. För oss handlar det inte om vem som har mest neon eller vem som har flest färglada omaka par knästrumpor. För oss handlar det om att få visa sin dedikation precis så som man vill.
Många av oss vill inte visa den i formen som den beskrivs ovanför. Vi vill ha ett relativt normalt mönster, ett gäng flamingos, eller bara en liten clean text som berättar för folk ”Här är jag, jag älskar Hardcore, fuck you!” men vill också kunna ha den på jobbet.

Frenchcore – Maroon

Jag köpte merch en gång, trycket var fult efter en tvätt och den hängde som en säck potatis

Alla har vi varit där. Man köper den där schyssta merchtröjan för typ 600 kronor, den är ju ändå snygg och är den så dyr måste den ha bra kvalité, right?
Sen tvättar man den en gång, kanske två, och plötsligt är det sprickor i trycket och tröjan ser ut som att den köptes på loppis för 10 år sedan.

Med Ravekläder är det annorlunda. Just för att vi vet om förtvivlan av att köpa dom där dyra kläderna så vet vi också att vi inte vill utsätta våra kunder för samma frustration som vi själva gått igenom år ut och år in.
Därför har vi valt att endast låta printa kläder som har fått goda recensioner över hela internet, med ett tryckföretag som lagt miljoner på utrustning och som kan leverera ut efter den nivån som vi velat.
Dessutom har vi själva kläderna på oss och vet att dom sitter som ett smäck och tål att tvättas!

 

 

Kan man inte få sitt namn på en tröja? Hur ska jag annars minnas vad jag heter?

Absolut! Utvalda plagg har just denna möjlighet (Kika efter ”Custom” i namnet), vill du beställa ett parti till ditt coola gäng eller till dig, mammsen, pappsen och brorsan? Kontakta oss direkt via facebook eller maximilian@raveklader.se så ordnar vi det! <3

Swedish Weekend Warrior Premium

Okej, jag är såld, vart köper jag?

Vi vet, vi är lika sålda vi, dessutom har vi sett till att det är enkelt att hitta det du söker på vår sida.
Inne på https://raveklader.se hittar du därför kläderna kategoriserade på genre, artist, kön etc. Vår intelligenta AI kan dessutom automatiskt hitta fler plagg som kan passa tillsammans med dom du redan valt!
Eftersom att ni tagit er tiden att kika in här på denna länk så får ni dessutom en 5% rabattkod, som gör att du kan shoppa det där extra plagget utan att tömma plånboken!
Använd Coretours19 för att nyttja detta unika erbjudande.

Fanny pack – Coretours

Ge mig, ge mig, ge mig, jag har ju köpt, det har gått 10 sekunder, var är mina grejer!

Sakta i backarna! Nu har du beställt, en order skickas till vår samarbetspartner som sedan printar ditt plagg på beställning.
När detta gjorts går den igenom hårda kvalitétskollar för att säkertställa att den håller våra goda mått. Efter detta skickas den hem till dig så fort det bara går!

Hjärtligt välkomna önskar jag, Maximilian, till

https://raveklader.se

 

Denna artikel är skriven utav en av våra officiella partners. Ravekläder ägs ej på något vis av Coretours. 

Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Tänk dig en vecka av konstant ståendes på dina ben, dans fram på småtimmarna, en hel del drickande, snabba måltider, sängdags sent (eller tidigt), beroende på hur du ser det. Nu är festivalen över, och kvar finns endast märken, blågula fötter, ett par extra kilon på kroppen, en svidande hals, knappt någon röst, blek, trött hud och tanken att du aldrig mer ska dricka. En musikfestival kan ta hårt på en. Riktigt hårt.

Det är inte svårt att förstå varför.

Förutom det vi just nämnde, är du nu tillbaka från en bekymmerslös värld, du har dumpat dina väskor på golvet och samtidigt känner du att verkligheten kryper sig tillbaka. Troligtvis har du, de senaste dagarna, varit ute och campat, druckit dig berusad, dansat och festat loss med dina vänner, lyckligt omedvetna om omvärlden. Glitter har ersatts med damm, ansiktsfärg med ansiktstvätt, kö från ölhallarna, till att sitta fast i trafikkaos. Långt borta är möjligheten att ligga utspridda på en gräsplätt, stirrandes på stjärnorna. Istället ligger fokus på att sätta alarmet för att komma upp i tid till jobbet. Det är tufft, men vi har alla varit där. För att göra det mindre tufft, har vi satt ihop denna lilla mini-guide på hur du återställer dig efter en musikfestival.

Ut och löp med dig (Cardio)

Ja, det stämmer! Spring med dig. Inte bara så känns det fantastiskt att svettas ut allt ohälsosamt du stoppat i dig, under låt oss säga summerburst, men det hjälper dig faktiskt att återhämta dig från all alkohol du har konsumerat och kan få dig på bena när du inte känner dig annat än bakis. När du, efter en helg av drickande, bestämmer dig för att hänga på ett spinningpass, eller ger dig ut för att springa, bränner inte bara din kropp kalorier, utan tar också och svettas ut alkohol som fortfarande finns kvar i kroppen. Så, om du börjar lukta vodka mitt under träningspasset, gör bara ditt bästa och fokusera på att ta dig igenom stunden.

Ta en rejäl dusch

Numero uno – din illaluktande typ. Räkna med en ganska så intensiv dusch, speciellt om du precis är hemkommen efter ett rave. Du är säkerligen täckt av saker du inte ens kan identifiera, med lager av smuts från intensiva dagar från en elektronisk musik festival. Gör dig redo att skrubba av vad du trodde var en solbränna, och skrapa av lager av glitter, som till synes verkade permanent. Det kommer att vara värt det, för så fort du kliver ur duschen kommer du plötsligt känna dig som en ny människa. Samtidigt får du kraft och tillit om att en återställning faktiskt är möjlig.

Uppskatta din privata toalett

Troligtvis är magen och tarmhälsan kanske inte den mest optimala efter en musikfestival. Du har stoppat i dig alkohol och diverse skräpmat och det är dags att du i lugn och ro tar och utnyttjar din privata omgivning. För nu helt plötsligt har ”bajjamajan” bytts ut till ett helt badrum med en hel toarulle, och ingen som bankandes på dörren står och stör dig. Njut av stunden!

Kryp ihop till en boll

Känslan av ”nyduschad” håller på att lägga sig. Du kanske börjar känna en värkande smärta som börjar från huvudet och sipprar sig genom dina lemmar, hela vägen till fingertopparna och tårna. Ta dig till sängen, eller soffan, kryp ihop till en liten boll, och vila kroppen samt de där trötta benen.

Slutligen, återställ kroppen

Drick mycket vatten, ät något som åtminstone påminner om näringsrikt, och skippa kaffet. Vid detta laget bör du ha återställt dig tillräckligt, för att med rak rygg och fräscht ansikte, ta första stegen och njuta av en arbetsvecka i ”den ej så bekymmerslösa” världen.

Defqon1 Power Hour flagga

Världens största Defqon.1 flagga

Vi på Coretours vill tillammans med er resenärer skapa en gemensam flagga som visar på Sveriges dedikation till Q-dance och de hårdare dansstilarna. Utan Q-dance hade scenen varit betydligt smalare och kanske knappt ej existerat. Vi skulle tillsammans med er trycka upp den största Defqon.1 flaggan någonsin och gå i samlad trupp till RED mainstage och visa vår kärlek och heder för HDM och Q-dance.

Hur ser upplägget ut?

Alla får givetvis vara med vid RED mainstage på Defqon.1 och stå under eller bredvid flaggan. Men för att den ska bli möjligt att producera så behövs det att alla chippar in med en peng. Du är välkommen att swisha vilket belopp du vill. För att uppmuntra till donationer så kommer alla som swishar 200kr och uppåt att få sitt namn eller ett kortare meddelande (20 tecken) som du anger när du swishar inprintat vid kanten på flaggan. Då vet du precis var du ska stå sedan när vi fäller ut flaggan.

Hur kommer designen at se ut?

Tillsammans hjälps vi år i vår Facebook grupp Svenskar till Defqon.1 att komma fram till en design med text som passar bra. Tillsammans hjälps vi åt att komma med förslag i kommentatersfältet till inlägget. Vi försöker sedan att arrangera en omröstning så att det blir demokratiskt.

Coretours hjälpte Svenskar till Tomorrowland att producera en hyllningsflagga till Avicii. Coretours kommer att för Defqon.1 flaggan att bistå med design och produktion så flaggan blir av bra designad och av hög kvalitet. Vi kommer att anlita vår designer från Nederländerna som har tagit fram Avicii flaggans design.

Swedish Avicii flag at Tomorrowland 2018Hur stor kommer flaggan att bli?

Beroende på hur stora donationer som kommer in så har vi olika stegar.

5 x 8m – 9600kr
10 x 16m – 20 100kr
12.5 x 20m – 26 640kr
15 x 24m – 35 000kr

Vart swishar jag?

Coretours SWISH är 123 105 23 80.
Alla donationer är välkomna men de som swishar 200kr eller mer får sitt namn eller ett meddelande inristat (upp till 20 tecken). Givetvis får du donera flera gånger och äver ha flera meddelanden / namn på flaggan. För att göra det enklare för oss rent administrativt donera i omgångar om 200kr :)

Vad händer med eventuellt överskott?

Eventuellt överskott skänks till Min Stora Dag. Organisationen arbetar för att skapa aktiviteter för barn som har allvarliga sjukdomar och diagnoser :)

Defqon1 chile stor flagga

Vad du ska packa inför en Elektronisk Musik Festival

Vad du ska packa inför en Elektronisk Musikfestival

Att vara en festivalälskare och ha en bra upplevelse behöver ej vara svårt med en bra packlista. För spektakulära festivaler som Tomorrowland, Defqon.1, Qlimax, Intents Festival och alla andra festivaler med camping så är det viktigt att vara väl förberedd.

En weekendfestival håller oftast på mellan 2 – 4 dagar. Detta ställer krav på att du är väl förberedd för annars kan din upplevelse bli väldigt halvdan. Med hjälp av vår packlista så kommer du vara väl förberedd på vilka saker du bör packa med dig.

Så här besvarar vi den enkla frågeställningen, vad behöver du packa för att förbered på en festival?

För mycket text att läsa? Reseledaren Jacob har samlat en checklista i slutet av artikeln ;)

1. Välj en bra resväska

För att överhuvudtaget kunna packa en stor del av dina saker så krävs det en bra resväska. Du vill inte stå där med 5 – 6 stycken ICA kassar som både är otympliga och lätt går sönder. Även om campingen är fräsch och fin utomlands så kommer ej sådana kassar att vara särskilt hållbara.

Resväskan bör vara rymlig och ha hjul så du lätt kan transportera den till och från campingområdet. En bra resväska har olika fack så du kan sortera allt från hygienartiklar till kläder på ett smidigt sätt. Även om festivalbesökarna utomlands har hög moral så kan det vara bra att ha låsbara fack eller använda hänglås för att låsa in dina värdefulla inventarier.

På festivalerna i Nederländerna så finns det oftast så kallade lockers (låsbara boxar) som du kan hyra för runt 10 – 20€ för din vistelse.

2. Bra skor

Att åka till en Elektronisk Musik Festival innebär att du kommer stå en hel del. Därför är det väldigt viktigt att du tar med dig bra skor. Om du har möjlighet så kan det vara bra att ta med två par om det skulle vara ösregn en av dagarna så du slipper blöta skor de andra dagarna.

Vad är då en bra festivalsko? Vi rekommenderar den inofficiella rave-skon, Nike Air Max 90. Dessa skorna är det självklara valet för en riktig rejvare. Du kommer att märka att större delev av besökarna utomlands har någon form av denna sko. Nike Air Max är bekväma och har luftkudar som gör allt hoppande och dansande en fröjd.

Nike Air Max 90 - Den perfekta skon för att gå på rave

Vilka skor ska du absolut inte ta med dig? Varje år ser vi nybörjare komma i så kallade plattaskor utan luftkuddar som t ex Converse. Dessa skor är perfekta om du vill förstöra din ryggrad samt bli extra trött i ben och fötter. Gör ej misstaget och ta med dig en sko liknande dessa!

Converse - En sko du ej ska använda på ett rave

3. Packning

I med att du ska till ett campingområde så är det en fördel att ha en stor resväska med låg vikt. Försök att packa med saker som ej är otympliga eller av för hög vikt.

4. Våtservetter & hushållsrullar

Våtservetter och hushållspapper är kanon att ta med sig. Du kommer att spilla både dricka och mat under din vistelse. Att de ej blir något skit i tältet är i princip oundvikligt särskilt om det regnar.

Våtservetter är perfekt att ha med och använda när du behöver tvätta händerna eller ansiktet. Hushållspappret kommer även det till användning om det skulle bli skitigt i tältet.

5. Hygienartiklar

Duscharna och toaletterna på campingområdena i Nederländerna och Belgien är oftast superfräscha. Däremot så erbjuds det ofta inget schampoo eller tvål. Se till att packa ner artiklar som du även använder hemma.

För att hjälpa din brainstorming, gå till toaletten och kika igenom hela ditt skåp efter vad du annars använder vardagligen och ta med det till festivalen.

Tamponger och bindor är något som kan vara bra ifall du är kvinna att ta med om de dagarna skulle inträffa under festivalen.

6. Gardera dig mot vädret

Att packa med regnkläder och paraply är ett måste inför en festival. Av någon märklig anledning så hör det till att det alltid ska regna när det är festival.

7. Resdokument

När man reser i EU så krävs Pass eller Nationellt IDOavsett om det ej är kontroller särskilt ofta så är detta reglerat i lag och inga undantag görs av detta.

Se till så dina identifikationshandlingar är giltliga inför avresa. Var ute i god tid och boka tid om du behöver förnya något då Polisen ofta har lång väntetid.

Vi rekommenderar Nationellt ID kort då det är mer behändigt än pass och passar i plånboken.

8. Varierande kläder

Se till att packa ett varierat utbud. Även om många av festivalerna med camping äger rum under somamren så kan det vara både kallt och varmt.

Packa därför både kläder som är bekväma och sköna när det är varmt samt kläder som värmer om det skulle vara kyligt.

Hoodtröjor med blixtlås är ganska bra då du kan öppna dem om det är varmt samt stänga dem om de skulle bli kyligt.

9. Ha tillräckligt med pengar

En festivalupplevelse kan både vara billig och dyr. Allt beror på hur du vill unna dig under en festival.

Då en festival är kostsam och arrangera så är det ingen nyhet att priserna är högre än en lågprisbutik.

Oavsett hur mycket du spenderar så är det viktigt att du har en bra mängd med pengar med. Vi rekommenderar att du tar ut euro ifall kortterminalerna skulle trilska. Till skillnad från Sverige så är kontant fortfarande väldigt vanligt utomlands.

Om du vill ha en ännu bättre inblick i kostnaderna för en festival med camping så kan du läsa vår andra artikel Hur mycket kostar en festivalvistelse på Defqon.1.

10. Mat

Både under bussresan och din vistelse så kan det vara bra att packa med enkel kalorik mat. Vår officiella rekommendation är bröd med Nutella. Brödet väger ej så mycket och Nutellan innehåller mycket koldhydrater. Om än ej så nyttiga så är det enkelt och gott även när du är bakis eller ej särskilt hungrig.

Givetvis kan du köpa mat inne på festivalområdet men tänk på att prierna är relativt höga då det är festival och portionerna små.

11. Sjukförsäkringskort

Sjukförsäkringskortet är viktigt om du skulle bli sjuk utomlands. All logistik och vård blir mycket smidigare och enklare om du har detta med dig. Du kan beställa det kostnadsfrit hos Försäkringskassan.

Sjukförsäkringskort - Viktigt vid sjukdom utomlands

12. Plåster

Mindre olyckor kan inträffa när man dansar eller hånglar med någon. Plåster är därför bra att ta med sig i olika storlekar så du slipper bloda ner dig och dina kamrater.

13. Schysta glajjor

Ibland kikar solen fram och då kan det vara skönt med några stekiga solbrillor. Ta därför och packa ner dina favorit glajjor eller köp inne på festivalområdet.

Solglasögon - Viktigt ifall solen är framme under festivalen

14. Kondomer

Vi alla älskar Coretours bebisar och nya potentiella kunder men alla önskar ej en bebis som efterrätt efter en festivalvistelse. Se därför till att packa ner kondomer i din resväska innan du lämnar Sverige.

15. Sminkspegel

På efterfrågan av Coretours damer så har vi slängt med sminkspegeln i vår lista. Ifall du vill kunna sminka dig i tältet så är en sminkspegel med palett ett måste.

16. Silvertape

Vår kära silvertape är kanon att ha med. Man vet aldrig när det kommer till nytta när något behöver lagas eller spännas åt. Silvertape hittar du lätt på Biltema eller i din pappas hobbyhörna.

17. För en god sömn

På Coretours så tillhandahåller vi ofta tält som man kan hyra till våra resor. Vi erbjuder bland annat 1-mannatält, 2-mannatält, 4-mannatält samt 12-mannatält. Vi erbjuder även att dessa är förmonterade lagom till du anländer till campingen. Ibland samarbetar vi lite extra med arrangören av festivalen och tillhandahåller deras faciliteter också.

Men förutom tält så behövs lite andra saker för att duska bli utvilad och ha en bra upplevelse. Därför får du ej glömma att ta med dig luftmadrass, kudde samt täcke, filt eller pläd. Skulle du glömma pump till luftmadrassen så finns det ofta att låna på festivalen, antingen av arrangören eller av en annan resenär.

18. Vattendunk

När man är igång och rejvar länge så får man ej glömma vattnet! Var smart och förbered så du har vatten nära tillhands i tältet genom att ta med en vattendunk. En 3L räcker gott och väl och kan fyllas på vid närmste dusch eller toalett.

19. För dig som snusar

Som du säkert vet så är det endast Sverige, Norge och vissa ställen i Danmark som får tillhandahålla snus i EU. Alltså skulle din favoritsnus ta slut så finns det ingenstans att fylla på. Planera din resa genom att köpa några dosor eller en stock i förväg. Av egen erfarenhet så går det alltid åt mer snus och ciggaretter när man är i partymode.

20. Brassestol

Givetvis är en del av festivalupplevelsen att kunna sitta ute och snacka med polare och vänner på campingen. Glöm därför ej att köpa med någon form av brassestol. Se till att köpa en billig då du troligtvis ej kommer att orka dra med den hem efter festivalen.

21. Lypsyl

När man är igång och festar mycket eller hånglar för den delen så är det lätt att bli lite torr om läpparna. Någon form av lypsyl kan därför vara behagligt att ha med sig.

22. Magväska

Tro det eller ej men på ett rave så är en magväska nästan statussymbol. Den symboliserar en äkta rejvare som vill kunna dansa 24/7 utan att något är ivägen. Att kunna ha sin mobil, pengar, tändare etc i en magväska gör ditt festande mycket behagligare. Snygga brandade magväskor finns att köpa i Merchandise-ståndet på respektive festival.

23. Medicin

Om du tar någon medicin så är det viktigt att du dels har med dig receptet eller en kopia på receptet. Förpackningarna ska vara obrutna annars kan du få problem i visitationen. Vi rekommenderar att du talar med

Jacobs checklista

– Backup batteri
– USB kabel
– Handduk
– Plaståse
– Sminkspegel
– Sjukförsäkringskort
– Mobilladdare
– Våtservetter
– Kudde
– Filt
– Skärp
– Kallingar
– Strumpor
– T-shirt
– Träningsbyxor
– Wax
– Proffsspray
– Kamera
– Plastpåsar till tvätt
– Euro
– Extra Nike airmax 90
– Protein / Gainomax
– Biljetter
– Gästlista
– Hörselskydd
– Tandkräm
– Alvedon / Ipren
– D vitamin
– Solskyddsfaktor
– Bluetooth högtalare (AUX)
– Medicin
– Kondomer
– Resorb

Vad är Tomorrowland?

Vad är Tomorrowland?

En musikfestival som lockar runt 2 miljoner människor världen runt att försöka ta sig till Bryssel. Den enda festivalen som under ett ögonblicks sekund säljer runt 180 000 biljetter. Det är den enda festivalen som kräver en hel flygplatsterminal bara för att rymma sina deltagare. Det är festivalen som sammanför ungefär 180 000 människor från hela världen. Det är Tomorrowland.

Tomorrowland är världens största musikfestival, som sammanför de bästa DJ:arna från ett brett spektrum av elektronisk dansmusik. Detta ger alla chansen att njuta av vilken musiktyp de än gillar – oavsett om de uppskattar EDM, house, techno eller hardstyle. Ett brett utbud av världens bästa DJs, fantastiska scendekorationer, produktion och otroliga överraskningar är några av anledningarna till att biljetterna till Tomorrowland säljer slut på ett par minuter.

Snabba fakta om Tomorrowland

 • Vad är Tomorrowland: Den största EDM-festivalen i världen. Startade år 2005.
 • När är den: Varje sommar. Två olika veckor i juli.
 • Var är den: Boom! Ligger mellan Bryssel och Antwerp.
 • Deltagande: När festivalen startade år 2005 låg besöksantalet på 9000 personer. Sedan dess har besöksantalet ökat för varje år, och numera deltar 180 000 personer.

I år kommer Tomorrowland, med temat ”The Book of Wisdom – the return”, att sträcka sig över två helger för att fira sitt 15-årsjubileum i Belgien. Tredagarsfestivalen kommer att ge dig DJ:s från olika genrer inom elektronisk musik. När vi snackar om att besöka Tomorrowland ligger vårt fokus inte bara på toppmoderna DJ:s, utan också på de bästa dekorationerna man kan föreställa sig – dekorationer i världsklass helt enkelt. Ända sedan starten 2005 har Tomorrowland blivit den mest älskade festivalen på vår jordglob, och det är inget tvivel om varför. Tomorrowland är sannerligen inget som kan beskrivas, utan det måste upplevas!

Med Tomorrowland som världens viktigaste musikfestival, och biljetter som säljs på rekordtid, är inte en resepartner tillräckligt för att rymma alla fans. Därför har Tomorrowland samarbeten med flera resepartners för att göra det så bekvämt som möjligt för fansen att ta sig till festivalen på ett problemfritt sätt, och såklart i tid. En av de officiella resepartnerna är Coretours.

Coretours är en av Tomorrowlands officiella resepartners som förser fansen med entrébiljetter och camping.

De tillgängliga paketen är

Coretours är officiell resepartner till Tomorrowland. De har möjlighet att skapa en helhetsupplevelse, som är utom denna värld, för dig. Allt du behöver göra är att boka dina biljetter med Coretours, kliva på bussen, ha en behaglig/trevlig resa och förfesta med Coretoursfamiljen innan festivalen börjar. Så snart du är färdig med festandet på Tomorrowland kliver du på bussen igen tillsammans med dina minnen, och Coretours kör dig tillbaka till din valda pickup point.

Inför Tomorrowland 2019 erbjuder Coretours även flygresor, vilket innebär att du även kan boka och ta del av deras resepaket med flyg. Deras resepaket med flyg inkluderar Full Madness pass. Paketen du kan välja mellan är Easy tent, Magnificant Green, och Friendship Garden.

Fördelarna att resa med Coretours

 • Entrébiljett: Biljett till entré och campingbiljett till Magnificant Green eller Easy tält.
 • Buss-/flygresa och återresa: Detta innebär att Coretours plockar upp dig och lämnar dig vid din valda pickup point. Du kan välja och bekräfta pickup point bland de givna alternativen. Under resan kommer du högst troligen att hänga med likasinnade människor.
 • 230 volts uttag: Alla bussar är utrustade med 230V uttag vilket gör det möjligt för dig att ladda din telefon, laptop, ficklampa eller vad du än vill ladda.
 • Kärlek och vänskap: Hela reseupplevelsen med Coretours är underbar. Hela gemenskapen generellt/i allmänhet och i synnerhet Coretours-familjen är något speciellt i sig.
 • Låna tält: Det finns två typer av tält som är tillgängliga med Coretours. För de som inte bokar Easy tent paketet så finns det nämligen ett annat alternativ som innebär att du lånar tält av Coretours. Dessa tält kan hämtas när du når Tomorrowland och kan återlämnas när du lämnar festivalen efter att den är över, att låna tälten är gratis.
 • Transport till och från flygplatsen: Att flyga med Coretours inkluderar transfer till och från flygplatsen i Bryssel.

Information om flyg till och från Tomorrowland

När du väl har bokat ditt flyg med Coretours blir din bussresa koordinerad med flyget som har bokats. Kvittot som du får efter orderbekräftelsen är ditt resebevis/resedokument. Kvittot kan laddas ned från Coretours.se.

Hur går flygresan till?

Coretours rekommenderar alla passagerare att vara i god tid vid flygplatsen, inte senare än två timmar innan avgångstid . För att göra det så smidigt/behagligt för våra resenärer som möjligt skickas ett sms ut till samtliga flygresenärer i vilket uppsamlingsplatsen står. Vid uppsamlingsplatsen möts resenärerna av Coretours reseledare. Så snart alla säkerhetskontroller är avklarade tar reseledaren med er för ombordstigning av planet.

Hur tar vi oss till Tomorrowland från flygplatsen?

När ni kommer fram till flygplatsen i Belgien kommer en buss finnas tillgänglig för att transportera er från flygplatsen direkt till Tomorrowland. Till hemresan sker det motsatta – en buss kommer finnas redo utanför Tomorrowlands portar för att ta er direkt till flygplatsen. En reseledare från Coretours kommer att vara tillgänglig för att se till så att inga olägenheter drabbar resenärerna. Därför rekommenderar vi resenärerna att alltid uppehålla sig i närheten av reseledaren ifall något oförutsägbart skulle inträffa och vi behöver nå ut till er med ny information. En viktig sak att komma ihåg är att det är otroligt viktigt att passa de satta hålltiderna. Det kommer inte vara möjligt för hela gruppen att vänta in någon som kommer försent. Därav är punktlighet viktigt och uppskattat.

Hur tar man sig in till Tomorrowland?

Hur du tar dig in till själva Tomorrowland beror på vad du bokade.

 • Magnificent Green: När du väl har kommit fram till Tomorrowland så checkar du in själv och väljer sedan en plats på vanliga campingfältet.
 • Easy Tent: Du checker in vid den speciellt utformade Easy Tent campingen. Här finns tälten färdiguppsatta för dig och din kamrat tillsammans med lämplig campinutrustning.

När alla är klara med att festa dyker nästa fråga upp: Hur tar vi oss hem?

Svaret är att Coretours fixar allt för dig, från det att du bokade ett resepaket tills du kommer hem!

När festivalen är klar kommer det finnas en mötesplats där alla ska samlas. Vilken mötesplats det rör sig om och den exakta tiden kommer att kommuniceras ut till alla resenärer längre fram. Under festivalen kommer mötesplatsens koordinater att sändas ut till er resenärer.

Återigen kommer vi att be er om att vara i tid då det är bekvämast för allas trevnad. När alla har samlats vid mötesplatsen rullar bussen till flygplatsen. Kom ihåg att punktlighet är viktigt, så om du har en bortamatch, glömmer bort tiden och kommer försent så avgår bussen utan dig.

Varför välja Coretours?

Som en av Tomorrowlands officiella partners strävar Coretours efter att erbjuda alla sina resenärer, som har bokat sitt resepaket med Coretours, en behaglig och problemfri resa. Coretours ser till att ordna en minnesvärd resa för alla sina resenärer genom att erbjuda den bästa servicen. Med allt från komfortabla bussar till passande flyg. Bussarna som transporterar resenärerna från Sverige till Tomorrowland är bekväma och utrustade med flera funktioner, såsom eluttag för att alla resenärer ska ha möjlighet att hålla sina elektriska prylar  laddade.

Utöver detta så erbjuder Coretours en kanon upplevelse för alla resenärer som följer med Coretoursfamiljen som du reser tillsammans med på bussen. De är alla entusiastiska till att göra din resa inte bara bekväm, utan också minnesvärd!

Coretours största fokus är att deras resenärer ska vara nöjda. Därav finns all information som kan behövas inför resan (och som efterfrågas av resenärerna) tillgänglig på Coretours officiella hemsida, tillsammans med kontaktinformation. Kontaktinformationen finns där för att uppmuntra de resenärer som redan har eller önskar att boka flygresor med Coretours att kontakta dem för vilka frågor ni än må ha.

Coretours erbjuder olika resepaket beroende på behov och efterfrågan. Olika resepaket kommer med olika fördelar och erbjudanden, och resepaketen är framtagna med utifrån den perfekta resan. Det är just resepaketen som får Coretours att stå ut bland andra researrangörer.

För att summera det hela: även om du är på väg till en av de mest fantastiska, efterlängtade och populära musikfestivalerna för året kan du riskera hela din upplevelse om du inte reser med rätt resebolag. Tro mig, ingen njuter av dåligt uppstyrda resor – det förstör hela upplevelsen. För att vara säker på att du inte är en av dem och för att försäkra dig om att du kommer att ha en fantastisk upplevelse som klår det mesta så finns Coretours för dig.

Dominator Festival 2019

Dominator Festival 2019 – Rally of Retribution trailer

Art of Dance och Q-dance har nu släppt sin trailer för Dominator Festival 2019 – Rally of Retribution. Du kan se på trailern nedan.

Låten som spelar i trailern är Angerfist – Full Gentle Racket (Angerfist Refix).

Coretours är officiell partner och tillhandahåller entrébiljett och resa till Dominator Festival.

Coretours 2-mannatält

Coretours 2-mannatält

Vill du ha ett riktigt bra boende men ej lämna Coretours oslagbara camping?

I sådana fall ska du välja Coretours 2-mannatält. Våra 2-mannatält är vädertåliga och har hög vattenresistens.

Hur vattentätt är tältet?

Vårt familjetält har en vattenresistans på 3000mm vilket alltså klarar ett riktigt skitväder.

Hur är det med utrymmet?

Tältet är lagom för ett sällskap på 2 personer. Som alltid när det gäller tält så kan ni säkerligen vara 1 person till om ni gillar att kramas och mysa eller stapla varandra på hög 😄

Hur lång tid tar det att resa tältet?

Tältet tar inte mycket längre tid att resa än tiden du klarar av att ha sex. Det vill säga ca endast 3 minuter om du och tre vänner hjälper till. Tältet har fyra luftkanaler som var och en pumpas upp på mindre än en minut. Om du är intresserad av att vi transporterar det och reser tältet så är givetvis detta möjligt.

Är det mycket att släpa?

Tältet klaras är inga konstigheter att bära för en rejäl kvinna eller man.

Vill du vara ännu mer bekväm så kan vi bära in tältet samt resa tältet så allt är klart när du når fram – enklare blir det ej. Välj detta tillvalet i samband med din bokning.

Vad är nackdelarna med ett 2-mannatält?

Nackdelarna är att du ej kommer bli lika skitig och svettig som ifall ni tar med er ett eget tält. Tälten använder endast luftkanaler vilket gör att det väger relativt lite och är därmed lätt att transportera.

Hur bokar jag detta trevliga tält?

I samband med att du bokar valfri resa under menyraden resor så kommer det finnas ett tillval i bokningen som heter 2-mannatält. Välj bara detta så läggs den extra kostnaden till i din bokning.

Coretours 2-mannatält

Vad är tokens?

Vad är tokens?

Många ställer sig frågan ”Vad är tokens?” när någon van rejvare nämner det. Tokens är en form av plastmynt valuta som används på festivaler utomlands. Populärast är det i Nederländerna, Tyskland och Belgien.

På senare år har även svenska evenemang som Hardbeach och Owl Festival använt denna form av valuta.

Vad är fördelarna med tokens?

Betalmynten har ett flertal fördelar. Nedan listar vi några av dem.

 • Snabbare köer vid barer och mat då besökarna ej behöver stå och krångla med kort eller mynt som gör att själva köp processen förlängs.
 • Det är smidigt att att ha med sig istället för plånboken.
 • Det minmerar stölder och svinn av kontanter bland personal.

Hur köper jag tokens på en festival?

Varje festival har antingen ett servicebås där kassapersonal sitter och säljer tokens eller en helautomatiserad maskin. Du kan välja att betala med kort eller kontant på de flesta festivaler utomlands. På hemmaplan så är det oftast endast med kort som det går att köpa tokens.

Det brukar finnas en minimumgräns på 4 tokens. Minimigränsen finns för annars hade det blivit ett jäkla spring mellan varje drink ifall man bara köpt en token.

Kan jag lösa in tokensen efter festivalen?

Ifall du ej handlar upp dina tokens innan festivalensslut så är dessa förbrukade. Plastmynten går alltså ej att använda på andra festivaler eller nästa upplaga av den festival du besöker.

Vad kostar en token?

Priserna förändras givetvis varje år. Beroende på vilken festival det är samt vad valutakursen är så påverkar det givetvis hur dyrt varje mynt blir för dig. Normalt sätt kan du räkna med att 1 token motsvarar 28 – 35kr.

En öl brukar kosta en token medans en grogg brukar kosta fyra tokens. Mat börjar på 1,5 token och fortsätter upp till 10 tokens om du tex väljer att äta på Defqon.1 egna restaurang på campingområdet ;)

I med att det är festival så är det alltså festivalpriser som gäller. Vilket innebär att det kostar märkbart mer än ifall du hade besökt din lokala butik. I vår artikel om hur mycket Defqon.1 kostar går vi igenom en rimlig budget som du bör ha.

Vad kan mynten användas till?

Mynten kan oftast användas till följande på en festival:

 • Merchandise
 • Dryck
 • Mat
 • CD skivor

Hur använder jag dem?

Det är inte svårare än så att du meddelar personal i baren eller matståndet om vad du vill beställa. Därefter överräcker du antal tokens som priset uppgår till. Därefter får du snabbt och enkelt drycken eller maten överlämnad till dig.

Festival Tokens Defqon1

Sista infon inför Masters of Hardcore 2019

Sista infon inför Masters of Hardcore Vault of Violence 2019

På lördag smäller det för alla hardcore-heads och det är dags för Masters of Hardcore Vault of Violence 2019!

Tänkte skriva ner lite information här inför resan samt skriva ner lite saker ni kan tänka på / ta med er!
________________

Bussen kommer att stå på denna plats i Göteborg innan avgång: https://goo.gl/maps/kfpkCme3AsT2

Se alla upphämtningsplatser >>>

Om det är så att platsen är avspärrad på grund av ombyggnad så kommer den nya platsen skrivas ut på Facebook och skickas som SMS ⚠⚠⚠

Avgångstider

➖Göteborg 01:00
➖Kungsbacka 01:30
➖Halmstad 02:45
➖Helsingborg 04:00
➖Malmö 05:00
➖Köpenhamn 05:30
➖Köge 06:00

Vi kommer att skriva i evenemanget (Masters Of Hardcore 2019 | Coretours) om dessa tider ändras.

Reseledaren under bussresan kommer vara Benjamin Laurin. Har ni några frågor angående bussresan så skriv då till oss på Coretours eller han privat.

På hemresan så går bussen kl 8:00 (1h efter att eventet är över)

Bussen kommer vara låst under hela eventet så det går inte att komma åt något om du glömt det.
Biljetterna kommer ni få utdelade när vi börjar närma oss Nederländerna.

Masters Of Hardcore kommer att hållas på samma natt som man ändrar sommartiden och detta gör att när klockan ska slå 02:00 så blir den till 03:00 istället. Detta kan vara väldigt jobbigt att hålla koll på men Appen ”Woov” rekommenderar vi att ladda ner för att se vem som spelar var i nuvarande tid.

Packlista

✅ Pass / Internationellt ID-kort

De viktigaste är att du har med dig någon av följande om du vill komma till Holland eller vill komma tillbaka till Sverige. Vi kommer åka igenom tullen både dit och på väg hem så kolla alltid en extra gång ifall pass är med!

✅Grenuttag

För att garanterat få ström i mobilen så ta med en grendosa så att du kan få ström fram till din plats.

✅ Tandborste, tandkräm & deo

Hygienen är alltid viktig när man ska åka iväg långt hemifrån och slarva inte med hygienen då! Vi kommer stanna på mackar där man kan få tag på vatten och speglar så det finns inga ursäkter att inte tvätta sig och borsta tänderna! 😉 Deo rekommenderar vi alltid också så att ni luktar riktigt gott och fräscht. Kom ihåg att inte spruta massa parfym inuti bussen då allergi kan uppkomma! 😘

✅ Snygga Rave-kläder

Eftersom att Masters of hardcore håller på från 22:00 -08:00 så gäller det att klä på sig snyggt och bekvämt. Det brukar bli varmt där inne så tänk på att inte bygga massa lager 😉 Det kan dock vara bra att ta med sig en jacka från bussen. Vi kommer vara framme lite tidigare än när Master öppnar dörrarna och det är inte det varmaste ute just nu.

✅ Extra mat

Vi kommer göra matstopp på nervägen och hemvägen. Om man brukar bli lite extra hungrig på vägen + om man ska dricka är det alltid gott att ta med sig lite mat eller en snack hemifrån!
⚠ OBS!!!! Totalt nötförbud på bussen! ⚠

✅ Högtalare

Vi reseledare kommer ta med oss högtalare. Men känner du att du har världens ljudsystem så tveka inte att ta med det eller att skriva till oss här på Coretours!

✅ Dricka

Vi kommer göra stopp i Tyskland för att köpa alkohol men om man vill vara med och festa från start gäller det att ta med sig egen dricka eller bli vän med många bussen! 😉

✅ Ett riktigt gott humör!

Det viktigaste är att ta med ett gott humör och respektera alla på bussen. Vi åker till Masters of hardcore av samma anledning allihopa så kom ihåg att lev i nuet och lev livet!

Vi ses på bussen! 🙌🏻🚌🚌🚌
/ Benjamin, Reseledare Coretours

 

Hur mycket kostar Defqon1

Hur mycket kostar Defqon.1?

En festivalvistelse kan som vi alla vet bli väldigt kostsam. När man väl är inne i partymode så är det lätt att pengarna spenderas till höger vänster. Med så kallade tokens som används som valuta på flertalet festivaler i Nederländerna, Tyskland och Belgien så är det lätt att man förbrukar ännu mer.

Vad koster entrébiljetten?

Först av allt får vi börja med kostnaden av entrébiljetterna. Utan en entrébiljett så kommer du givetvis ej in på festivalen. För Defqon.1 Weekend Festival 2019 så ser prisbilden ut enligt följande.

 • Weekendbiljett 1800SEK (1300DKK)
 • Lördagsbiljett 980SEK (700DKK)
 • Söndagsbiljett 830SEK (600DKK)

Datum för valutaberäkning: 15 Mars 2019.

Vad kostar dryckerna?

Vi svenskar är ju redan vana vid höga alkoholpriser så priserna på Defqon.1 är ingen större chock. Det är ju festivalpriser som gäller så det är ju inget nytt det heller. Givetvis är det ej lika billigt på en festival som på Systembolaget eller i annan affär. Kostnaderna för att driva en sådan här stor festival under några dagar är helt enorma gentemot en butik.

 • Öl 250ml – 30kr
 • Grogg – 120kr
 • Läsk – 30kr
 • Vatten – 0 till 45kr
 • Vin – 75kr

Vad kostar maten?

Matpriserna varierar precis som dryckerna enormt. Det billigaste du kan inhandla är pommes med majonäs medans det dyraste är Defqon.1 restaurangen där det kan bli 4-siffrigt. Maten kostar mellan 45kr och 140kr beroende på ifall du nöjer dig med pommes eller thaimat / kebab.

Vad kostar merchandise?

Det finns väldigt snygg merchandise att köpa på Defqon.1 och i vår webbutik. Merchandise brukar börja på runt 249kr och uppåt när det gäller klädesplagg. På Defqon.1 finns det förutom tröjor även kepsar, smycken och en massa annan merchandise.

Merchandisen brukar sälja slut väldigt fort via hemsidan och på festivalen. Så är det något speciellt plagg du gillar så se till att lägga beslag på det fort.

Vad är det minsta man kommer att spendera?

Du kan spendera allt från några kronor till flera tusen. Undertecknat har klarat sig på ca 500kr på Defqon.1 för några år sedan. Det ska dock tilläggas att då lever man extremt hårt. Året jag spenderade ca 500kr så hade jag med mig mat och dryck in (nutella ftw) samt att jag ej drack något från barerna. Så visst går det att leva på existensminimum även på Defqon.1 men det är ingen höjdare.

Okej, men om jag vill leva lite?

Du åker ju trots allt på Defqon.1 som en party/semesterresa. Det kan ju vara väldigt trevligt att unna sig lite när man väl är på resa samt att ej leka bank i huvudet hela tiden. Numera så spenderar jag nog 1500 – 3000kr för en weekend. I det är det inräknat att jag ej tar med mig någon mat numera samt köper väldigt mycket dricka från barerna. Jag har alltså ej medtagit någon alkohol eller annan dryck in till campingen.

3000kr? Lamt ju. Vad är rekordet någon spenderat? Jag vill slå det.

Under mina år som rejvare (2010 – idag) så känner jag till två riktiga kungar. Arshdeep som spenderade 11 000NOK på enbart Flugel samt Fredrik som spenderade 12 – 13 000kr på Defqon.1 2014.

Intervju med Arshdeep

Arshdeep intervju Defqon1

Vad har du spenderat som mest på en festival?

Decibel 2014 spenderade jag 11 000 norska kronor på Flugel.

Hur komer det sig att du valde att spendera 11 000NOK på Flugel?

Var ung o dum men fy fan va goa tider det var.

Intervju med Oliver

Hur mycket spenderade du på Defqon.1?

Spenderade 1300kr på tokens förra året, borde ha spenderat lite mer då jag drack för lite (alkoholfritt och vätska överlag), men kände inte att jag snålade med den budgeten. Brukar räkna 50-70€ per dag i bara mat och dryck och har fungerat bra än så länge 🙂

Merch kan vara värt att budgetera mint 100€ för.

Intervju med Mikael

Hur mycket spenderade du på ditt senaste Defqon.1?

Har testat ifrån 2500 kr till 4000 kr (merch å allt inräknat). Iår blir det nog 5000 kr med ner. Väldigt skönt å inte behöva gå å räkna hur mycket man kan spendera.

Men skulle nog säga att 3500 är en bra budget om man kan hålla lite koll på stålarna och ändå leva bra där nere 🙂