Kort historia om Qdance fb

Q-dance är en av de mest kända evenemangsarrangörerna inom hardstyle-scenen, som har sitt ursprung i Nederländerna. Företaget grundades år 2000 och har sedan dess vuxit och blivit världens största arrangör av hardstyle evenemang. I mer än 20 år har alltså Q-dance förgyllt oss med fantaiska evenmang och festivaler ❤️

Det allra första Q-dance-evenemanget hölls år 2000 och fokuserade på subgenren hardstyle. Genren, som kombinerar elektroniska beats med hårda basgångar, hade just börjat bli populär i Nederländerna och Q-dance såg möjligheten att skapa en plattform för denna musikstil. Evenemanget blev en stor framgång och Q-dance beslutade sig för att fortsätta arrangera liknande event.

År 2002 lanserade Q-dance sin första stora festival, “Qlimax”, som idag är en av de mest välrenommerade hardstyle-festivalerna i världen. Festivalen har sedan dess vuxit och utvecklats till en enorm produktion med fantastiska ljuseffekter, pyroteknik och artister från hela världen.

Under de senaste åren har Q-dance också utvecklat andra event och koncept, som “Defqon.1” och “Q-base”, och har nu en stark närvaro i hela Europa, med evenemang i länder som Tyskland, Belgien och gästspelar även i flera andra länder med “Q-dance Take over” som är ett koncept där de tar över en scen en dag på en festival.

Q-dance har också blivit känt för sin engagemang i hardstyle-scenen, som de ser som en viktig del av musik- och kulturhistorien i Nederländerna. Företaget samarbetar ofta med artister, skivbolag och andra organisationer för att stödja utvecklingen av genren och säkerställa dess framtid.

Idag är Q-dance ett av de ledande företagen inom dansmusik- och evenemangsbranschen och har en stor och lojal fanbase över hela världen. Företagets framgång och engagemang har bidragit till att göra hardstyle till en av de mest uppskattade och växande musikgenrerna.

När hörde du talas om Q-dance första gången? 🤗

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *