Festivaler tillåtna

Nederländska regeringen gav 28 maj ett utlåtande om att festivaler i Nederländerna blir tillåtna från 30 juni, men vilka krav kommer finnas på arrangörer och besökare?

 

Friends at Defqon

Tror knappast att våra dedikerade ravers har missat att det runt om i världen äntligen börjar finnas riktigt hopp för att vi ska kunna uppleva stora event även i sommar, och igår kom det ultimata beskedet: Nederländerna öppnar upp steg 4 och 5 den sista juni.

Beslutet betyder att större event kommer kunna hållas, både med och utan testintyg. Dock kan det fortfarande komma att bli krav intyg samt att maximalt 75 % av det vanliga besökarantalet får möjlighet till inträde på festivalen. Exakt vad detta innebär för festivaler som Decibel Outdoor vet vi ännu inte utan måste vänta på ett officiellt uttalande, men det ser onekligen mycket ljust ut. För er som har koll på datum i huvudet är Decibel satt till 20-22 augusti, vilket betyder att det är ytterligare 1,5 månad efter öppnandet, något som förhoppningsvis även det är en stor fördel för att festivalen ska kunna bli av som planerat. 

B2S som arrangerar Decibel Outdoor har tidigare skrivit på sin Instagram att deras event är “most likely the first weekend we can look forward to in the Netherlands”. Oavsett har de fortsatt alla förberedelser och är redo att öppna portarna för oss i augusti. Vi kan förvänta oss 25 scener, 250 artister och tre dagar fulla av hard dance music i den fantastiska omgivningen som festival- och campingområdet ligger på i Beekse Bergen.

Decibel Outdoor 2019

Detta kan bli den enda större hardstylefestivalen under 2021, och vi behöver nog inte ens beskriva hur högt tryck det kommer vara på biljetterna. Vill du med i augusti för att uppleva första festivalen efter mer än ett års uppehåll, se till att säkra din biljett. Vi har som vanligt ett begränsat antal och de är i skrivande stund redan 50 % slutsålda.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *