Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Hur återställer man sig efter en musikfestival?

Tänk dig en vecka av konstant ståendes på dina ben, dans fram på småtimmarna, en hel del drickande, snabba måltider, sängdags sent (eller tidigt), beroende på hur du ser det. Nu är festivalen över, och kvar finns endast märken, blågula fötter, ett par extra kilon på kroppen, en svidande hals, knappt någon röst, blek, trött hud och tanken att du aldrig mer ska dricka. En musikfestival kan ta hårt på en. Riktigt hårt.

Det är inte svårt att förstå varför.

Förutom det vi just nämnde, är du nu tillbaka från en bekymmerslös värld, du har dumpat dina väskor på golvet och samtidigt känner du att verkligheten kryper sig tillbaka. Troligtvis har du, de senaste dagarna, varit ute och campat, druckit dig berusad, dansat och festat loss med dina vänner, lyckligt omedvetna om omvärlden. Glitter har ersatts med damm, ansiktsfärg med ansiktstvätt, kö från ölhallarna, till att sitta fast i trafikkaos. Långt borta är möjligheten att ligga utspridda på en gräsplätt, stirrandes på stjärnorna. Istället ligger fokus på att sätta alarmet för att komma upp i tid till jobbet. Det är tufft, men vi har alla varit där. För att göra det mindre tufft, har vi satt ihop denna lilla mini-guide på hur du återställer dig efter en musikfestival.

Ut och löp med dig (Cardio)

Ja, det stämmer! Spring med dig. Inte bara så känns det fantastiskt att svettas ut allt ohälsosamt du stoppat i dig, under låt oss säga summerburst, men det hjälper dig faktiskt att återhämta dig från all alkohol du har konsumerat och kan få dig på bena när du inte känner dig annat än bakis. När du, efter en helg av drickande, bestämmer dig för att hänga på ett spinningpass, eller ger dig ut för att springa, bränner inte bara din kropp kalorier, utan tar också och svettas ut alkohol som fortfarande finns kvar i kroppen. Så, om du börjar lukta vodka mitt under träningspasset, gör bara ditt bästa och fokusera på att ta dig igenom stunden.

Ta en rejäl dusch

Numero uno – din illaluktande typ. Räkna med en ganska så intensiv dusch, speciellt om du precis är hemkommen efter ett rave. Du är säkerligen täckt av saker du inte ens kan identifiera, med lager av smuts från intensiva dagar från en elektronisk musik festival. Gör dig redo att skrubba av vad du trodde var en solbränna, och skrapa av lager av glitter, som till synes verkade permanent. Det kommer att vara värt det, för så fort du kliver ur duschen kommer du plötsligt känna dig som en ny människa. Samtidigt får du kraft och tillit om att en återställning faktiskt är möjlig.

Uppskatta din privata toalett

Troligtvis är magen och tarmhälsan kanske inte den mest optimala efter en musikfestival. Du har stoppat i dig alkohol och diverse skräpmat och det är dags att du i lugn och ro tar och utnyttjar din privata omgivning. För nu helt plötsligt har “bajjamajan” bytts ut till ett helt badrum med en hel toarulle, och ingen som bankandes på dörren står och stör dig. Njut av stunden!

Kryp ihop till en boll

Känslan av ”nyduschad” håller på att lägga sig. Du kanske börjar känna en värkande smärta som börjar från huvudet och sipprar sig genom dina lemmar, hela vägen till fingertopparna och tårna. Ta dig till sängen, eller soffan, kryp ihop till en liten boll, och vila kroppen samt de där trötta benen.

Slutligen, återställ kroppen

Drick mycket vatten, ät något som åtminstone påminner om näringsrikt, och skippa kaffet. Vid detta laget bör du ha återställt dig tillräckligt, för att med rak rygg och fräscht ansikte, ta första stegen och njuta av en arbetsvecka i “den ej så bekymmerslösa” världen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *