Välkommen till Coretours guide om Din första resa med oss!
I denna förenklade guide beskriver vi kortfattat hur vår reseverksamhet fungerar och hur en resa ser ut i praktiken. För många är det ovant med längre bussresor och det skiljer sig markant på marknaden för hur dessa resor går till beroende på vad det är för typ av resa. Vi kommer här förklara övergripande hur en av våra resor kan se ut.

Först och främst har Du stött på våran hemsida, eller vår Facebooksida. På vår hemsida finner Du givetvis den vanliga informationen som de flesta hemsidor har, en hem knapp, kontakta oss med mera. Vi har dock två sidor som sticker ut ifrån mängden och det är ifrån dessa två vi bedriver vår verksamhet, dessa två är:¨

 

Events:

Under fliken “events” på vår hemsida publiceras alltid först våra resor innan de går ut till försäljning. När Du valt ett specifikt event Du är intresserad av så kommer Du här att finna information om:

 • Datum
 • Eventdetaljer
 • Upphämtningsdatum och upphämtningstider
 • Var eventet äger rum
 • Ifall det är inomhus eller utomhus
 • Vilka musikgenrer som är representerade
 • Vad som ingår i resan

Biljetter:

Under fliken “tickets” på hemsidan publiceras exakt samma information som ges under respektive event på eventsidan. Skillnaden här är att Du kan lägga till resan i Din kundvagn för att sedan beställa.

För att kunna beställa en resa så krävs att du fyller i följande information:

 • Förnamn och efternamn
 • Adress
 • Var Du vill bli upphämtad väljer Du i en lista som dyker upp under köpet
 • Telefonnummer
 • E-postadress

Ifall Du har köpt mer än en biljett tex till Din vän:

 • Deras förnamn och efternamn
 • Deras telefonnummer
 • Vilken upphämtningsplats Dina vänner vill ha

Du kan i dagsläget välja följande betalningsmetoder:

 • Kortbetalning
 • Faktura (Kreditupplysning görs, om den beviljas godkänns Din order)

I samband med att Du slutför Ditt köp, det vill säga att köpet går igenom, så registreras en användare för Dig hos oss. Detta för att Du ska slippa att mata in alla uppgifter vid nästa resa. Givetvis har Du alltid möjlighet att ändra uppgifterna innan köpet av nästa resa och även ändra upphämtningsplats ifall Du till exempel skulle vilja stiga på vid ett annat ställe i Sverige, Danmark eller Norge.

När Din order är godkänd kommer Du få ett SMS ifrån oss samt ett kvitto på köpet sänt till Din mail. Detta kvittot skriver varje enskild resenär ut och tar med vid påstigning tillsammans med sitt ID-kort.

Själva resan

 1. Några veckor innan resan avgår så skickar vi alltid ut ett nyhetsbrev på mail med information om resan. Det är viktigt att Du läser detta varje gång även ifall Du rest med oss innan. Reglerna kan vara annorlunda ifrån oss och från arrangören beroende på event. Här finns även reseledarnas nummer som Du kan ringa samma dag/en stund innan för att stämma av var de är och hur upphämtningsschemat kör ut. Vi kör aldrig ifrån någon utan att försöka ringa upp Dig så få ej panik ifall Du ej ser bussen på upphämtningsplatsen vid exakt utsatt tid.
 2. De tider som presenteras i vänstra spalten på eventets informationsida är de tider vår buss beräknas anlända för upphämtning. Klicka på din upphämtningsplats för att se specifikt gatunamn var bussen kommer att plocka upp Dig. Se alltid till att vara där en stund innan så Du har marginalen på Din sida. Är Du osäker på var gatan/platsen ligger så kan Du alltid kontakta vår support [email protected] Följ oss på våra sidor för sociala medier (Facebook, Websida, Instagram, Twitter och Snapchat) för maximalt informationsflöde. Coretours skapar alltid ett Facebookevent för varje resa vi gör. Här kommer reseledaren informera om förseningar och annan viktig information som kan vara bra för dig att veta inför Din resa.
 3. Det finns oftast ett flertal andra som reser ifrån samma plats som Dig, försök att socialisera och gruppera ihop Er så går dels upphämtningen snabbare och Du får samtidigt lära och känna nytt folk med samma intresse som Dig.
 4. När bussen anländer så bildas en kö vid bussens framdörr. Här stämmer vi av Ditt kvitto och ID-kort mot Din beställning från våra reselistor.
 5. Efter att vi godkänt Dig på listan så går Du in i bussen och väljer Din plats. Det är först till kvarn som gäller på platserna, bokning av plats är ej möjlig. Reseledarna berättar även ifall det är några speciella säten som ej är tillåtna att använda.
 6. Handbagaget kan Du ta med Dig in i bussen, har Du mer bagage som en reseväska/träningsväska så finns utrymme för den i bussens bagageutrymme.
 7. Så småning så rullar bussen iväg, nu är det tid för Dig att ha en trevlig stund till Din favoritmusik, socialisera med resenärer, vila eller dricka och äta.
 8. Under resan gång ges lunchpauser vid större matställen längs vägen och rökpauser. Har Du ett stort nikotinbehov så rekommenderar vi Dig att inhandla nikotintuggummi eller snus då vi ej gör stopp var 5:e minut.
 9. Biljetter till festivalen delas ut av reseledarna strax innan vi är framme vid eventet/festivalen.
 10. Reseledarna kommer även strax innan vi når fram informera om hur entrén fungerar för eventet, kontaktuppgifter med mera. Är det Din första resa så rekommenderas det att Du följer med reseledarna och står med dem i kön så förklarar de hur själva entren går till teoretiskt och praktiskt.
 11. Det är viktigt att Du kommer ihåg var bussen har parkerat och memorerar det så Du hittar tillbaka. Ofta till de större eventen så finns det flera hundra bussar på en och samma parkering, så det gäller att ha koll.
 12. När väl Din biljett är scannad så är det bara att dra upp leendet på läpparna och ha en riktig trevlig stund :)
 13. Hemresa
 14. Avresan hemåt börjar normalt en timme efter att eventet har slutat.
 15. När Du väl funnit bussen så kommer reseledarna återigen checka av att Du stigit på bussen och därefter kan Du sitta ner på Ditt säte som Du tidigare haft vid påstigning för lite vila/sovande.
 16. Bussen fortsätter sedan sin resa hemåt och har givetvis matpauser som på nerresan.

Vi släpper av Dig vid samma ställe som vi hämtat upp Dig.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.