Tomorrowland åldersgräns

Tomorrowland åldersgräns

Tomorrowland åldersgräns är faktiskt 17år. Så hur kan det då komma sig att åldersgränsen inte är 18år som det är på de flesta festivaler runt om i världen och där bland annat Sverige? Anledningen stavas alkohol. Synen på alkohol varierar grovt i Europa. I Sverige har vi alltid sett strikt på alkohol och därmed är åldersgränsen satt till 20år för att få handla på Systembolaget medans den är 18år på krogen.

Anledningen till att den är lägre på krogen är att lagstiftaren har ansett att det är en “säkrare” miljö då området är inhägnat samt att barpersonalen har skyldighet att övervaka den som blir serverad. Personalen har alltså ansvar att se till att du håller dig skäligt berusad (jag vet, luddigt va?) annars kan de förlora sitt serveringstillstånd.

Åldersgräns i Belgien

Så, tillbaka till Belgien igen. Som jag nämnde tidigare så varierar synsättet enormt i Europa. I Belgien ser man ej lika hårt på alkohol och där är åldersgränsen 16år för att konsumera öl och vin. Starkare drycker som sprit kräver att man är 18år dock.

Varför har Tomorrowland satt 17år?

Tomorrowland har alltså satt åldersgränsen 17år (eller som de marknadsför det, samma år som du fyller 18) troligtvis på grund av att man ska kunna åka med sina vänner som ofta är i samma ålder under denna period i livet. Ni kan själv tänka er hur underbart det hade varit att få ta mopedkörkort eller bilkörkort samma år som man fyller 18år – att se sina vänner i klassen kunna köra moped så man fick cykla efter eller hela tiden var tvungen att fråga sina föräldrar eller vänner om skjuts ifall man var född i december minns vi alla hur jobbigt det var.

Behöver jag ta med legitimation?

Utanför Sverige är det väldigt ovanligt att man behöver legitimera sig. På de flesta festivaler så har en kontroll redan gjorts vid inpassage. Detta medför att det ej blir aktuellt att göra en ID-kontroll väl inne på området. Vi rekommenderar givetvis att man har med sig legitimation. Det kan uppstå situationer där du kan behöva styrka din ålder.

2 Kommentarer
  • jacob
   jacob says:

   Hejsan Max,

   Att man kan bekräfta/intyga sin ålder vilket man gör med körkort, ID-kort, nationellt-ID, pass etc :)

   Svara

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *