Coretours gruppfoto

Under större biljettsläpp är det intressant att se hur många nya personer som hittar till oss. Kanske några alldeles snart ska åka med oss för första gången, kanske har ni åkt någon gång tidigare eller så är ni några av våra trogna veteraner. Oavsett kanske ni alla inte vet hela storyn kring Coretours. Vilka är vi, vad gör vi och vad är Coretours, egentligen?


Passion för elektronisk dansmusik

De som driver Coretours lever själva för musiken, följer med på resorna och är genuint intresserade av alla event som Coretours gör resor till. Detta tror vi även är en av grundpelarna, eftersom vi älskar det vi gör så gör vi allt vi kan för att ni ska älska det ni också. Vi arrangerar resor som vi själva vill uppleva, och hoppas att ni vill uppleva dem tillsammans med oss. Via Coretours kommer ni få all information ni behöver inför er resa och vi är pålästa och har erfarenheten att svara på era frågor.
Coretours camp på Defqon


Reseledare som brinner för vad de gör

Alla reseledare vi har är handplockade till att passa just vår vision och den resa de ska hantera. De är inte bara reseledare under själva bussresan utan även Coretours ansikte utåt. Vi hoppas att ni ska lära känna dessa på ett närmare plan under resan och eventet och därmed även se dem på alla de svenska event de åker på privat. Tveka inte att gå fram och hälsa – de kommer att älska det. De gör allt detta för att de älskar musiken, resorna och festivallivet och vill hjälpa er få den bästa möjliga upplevelsen. Vill du själv bli en del av Coretours reseledargrupp? Se till att hjälpa till det där lilla extra på resorna, visa att du stöttar oss med att vara aktiv på våra sociala medier och åk med på så många resor du kan för att samla erfarenhet. Prata med reseledarna och visa att du är intresserad av att hjälpa till!
Reseledare Antonio


En underbar gemenskap

Coretours är ett sätt för oss alla att lära känna nya människor redan innan festivalen. Vi försöker alltid finnas representerade på olika svenska event, både för att stötta den svenska scenen, men även för att möta er. Utöver detta har vi grupper där alla ni kan samtala med reseledare och andra som ska till samma event där ni kan dela erfarenheter, funderingar eller bara roliga grejer och tagga upp varandra innan avresa. Själva resan dit är ju det som vi har som huvuduppgift, men vi försöker alltid även se till så att vi alla kan bo tillsammans vid campingen för att hålla ihop gemenskapen. Vi vill inte bara vara ett bolag som tar er från A till B, vi vill att resan ska vara en minst lika häftig upplevelse som eventet. Det ska vara roligt, ni ska lära känna nya rejvare och det ska funka som bästa förfesten.
Härlig gemenskap på Defqon


Det där lilla extra

Tack vare att Coretours har ett så nära samarbete med alla de stora internationella arrangörerna inom HDM kan vi också få det där lilla extra av dem, såsom en riktigt bra plats på campingen, ibland uppgraderade biljetter, förtur till olika biljettyper och garanti vid alla köp. Även om det ibland är slut på den officiella hemsidan kan Coretours tack vare att vi är travel partner fortfarande ha möjlighet att sälja biljetter, vilket är en stor fördel. Vi har även fått möjligheten att ha världens största Defqon-flagga, firat midsommar, haft artister som spelat på vårt camp och vårt raststopp samt varit med i flera aftermovies.
Coretours Defqonflagga

Coretours camp

På de flesta festivalerna har vi möjlighet att få ett eget reserverat område till alla våra resenärer, vilket är helt ultimat. Dessa områden kallar vi för Coretours Camp och vi försöker samla alla våra resenärer tillsammans här. Det största Coretours Camp vi har haft var på Defqon.1 2019 då över 550 personer bodde tillsammans på vårt camp. Det var en upplevelse! Ofta ser vi till att styra upp roliga aktiviteter på campingen såsom för- och efterfester eller annat som passar in på festivalen. Inför Intents Festival 2020 kommer vi styra upp ett nationaldagsfirande på lördagen på vår camping och på Defqon.1 2020 kommer vi har efterfest då artisterna Wasted Penguinz och Radera kommer för att spela på vår camping.
3 Hardstylefestivaler du måste besöka

Hur startade det hela och hur ser framtiden för Coretours ut?


Vi kör en liten intervju med grundaren och ägaren, Jacob.

Coretours ägare med sina resenärer

Jacob tillsammans med alla resenärer vid Defqon.1 2019

 

 • Okej, vi vill veta nu, hur kommer det sig att du startade Coretours?
  Det började egentligen, som med så många andra, att en vän till mig visade hardstyle hemma hos honom i Kristianstad någon gång under 2007. Han tyckte att det var dags att jag lyssnade på lite “riktig musik”. Jag gillade absolut några låtar, men det tog något år innan det fastnade helt. Kompisarna åkte på Qlimax 2008 och jag ångrade lite att jag inte följde med. Tänkte åka 2009 men fick ingen som ville följa med mig. 2010 tänkte jag att får jag ingen med mig nu så styr jag upp detta med andra. Så jag kodade ihop en hemsida där alla som ville kunde lägga en intresseanmälan. På två veckor hade 300 anmälningar kommit in, vilket visade på att det fanns en efterfrågan. Jag fick hjälp av ett bussbolag i Kristianstad att ordna med bussen. I slutändan var vi 20 personer som verkligen bokade, men vilken resa vi hade. Jag skulle åka på mitt första event utomlands någonsin – och skulle göra min första arrangerade bussresa. Några resenärer kom hem till mig innan vi skulle åka och förfestade hemma hos mig innan vi skulle åka. Vi fick sen sätta in ett extrasäte i bussen då vi var en för mycket, det var snöstorm under hela resan i Sverige, busschauffören tappade bort bussnyckeln, vi blev försenade och massa skit hände, men så kul vi hade. Jag hade feber kom jag ihåg hela resan ner, men hann tack och lov bli av med den till vi var framme, sån tur. Efter Qlimax 2010 funderade jag på att göra en resa till Defqon 2011, men blev aldrig av. 2012 tog jag upp allt igen och bildade ett aktiebolag. Första resan där blev till Q-base 2012, sedan har det rullat (haha..) på. Från början hette bolaget Hardtours och vi har även testat att ha Housetours (ingen av reseledarna var jättesugen på att hjälpa till med det dock) och så till slut landade vi i Coretours.
  Housetours logga
 • Vilken historia, åka till sitt första event och samtidigt guida andra, haha. Hur många event har du egentligen varit på då sedan starten 2010?
  Det är snart 150 event, då räknar jag alla större event med internationella artister till exempel. Ibland har det blivit tre festivaler på en helg när jag har åkt, därav att det kommit upp i en del. En gång körde vi ner på fredagen vid lunch, stannade i Tyskland på ett event mellan 22-05, åkte och sov på hotell fram till 12, stack och var på Rebirth Festival fram till 23 ungefär, körde in till Amsterdam och var på ett inomhusrave fram till 07 på söndagen, sen körde vi hem till Sverige igen. Hårt, men kul.
 • Vem har du mött som gjort dig mest starstrucked?
  Av artisterna är den absolut trevligaste Lindsay (Korsakoff), hon är verkligen guld rakt igenom som människa och som artist. Den första större artisten jag träffade var Headhunterz när jag var på Defqon 2012, då fick jag gå upp på mainstage, det var riktigt mäktigt när man var så ny. Annars blir jag även alltid imponerad av kunskapen som de som jobbar inom Q-dance har.
 • Var har du för visioner för Coretours?
  Jag har alltid jobbat för att göra resor som är något mer. Upplevelsen ska starta redan innan, inte bara vara transport. Vi ska ha något som inte transport med flyg, bil eller cykel, eller vad man nu väljer annars, kan erbjuda. Vill ha fler aktiviteter som händer och utveckla den biten inom företaget.
  Pre-party på Loft innan Qlimax 2014
 • Under alla dessa resor, vad är det sjukaste/roligaste som har hänt på en resa eller ett event?
  Det är så svårt att bara säga en sak, det har hänt så mycket sjukt. Jag har har varit med om resenärer som däckat i skogen på ett raststopp, folk som haft sex på färjan så länge att de missat bussen, resenärer som däckat på färjan och missat bussen..  En gång hade vi en kille som slog ut en tand när han drack ur en glasflaska på bussen.
 • Kommer du ihåg när du blev full och vägrade följa med bussen hem en gång och vaknade upp med en tjej i Rotterdam sen ringde oss på bussen, som då var halvvägs hem?
  Ja just det, i Den Haag var det. Jag hade tydligen sagt till er på fyllan att åka hem utan mig. Det var en tung dag efteråt men jag stannade där i fem dagar och hade det förträffligt med poffertjes och stroopwafels.
  Jacob på Tomorrowland 2019
 • Kommer du ihåg när vi hamnade på efterfest med Q-dance bakom en av scenerna på Defqon och du hoppade in och tänkte “låna” en av deras elbilar tillbaka till campingen?
  Just det, den festen ja. Vilka sjuka efterfester.. Knappt vi kan våga prata om det.
 • Kommer du ihåg då vi började räkna alla resenärer som slog i huvudet när de skulle gå ut från bussen?
  Ja! Kommer ihåg när vi riggade lampor i taket på bussen och räknade alla resenärer som slog i.. Vi hade en busschaufför som slog i huvudet så fruktansvärt i lamporna en gång. Vi har inte haft så mycket lampor efter det.
 • Kommer du ihåg han som letade efter toaletten på övervåningen?
  Ja! En resenär som letade efter toaletten i över en timme på övervåningen och kommer ner förbannad och undrar var vi har gjort av toaletten. Kommer du ihåg han den andre som efter halva resan utbrister “Finns det en ÖVERVÅNING?“. Vi hade ju också en kille som trodde att han hade gått ut ur bussen för att pissa, det var bara det att han fortfarande stod i bussgången och pissade över hela instrumentbrädan, busschauffören och mig som satt där..
  Thunderdomehanlsband
 • (Ungefär tio minuters prat om olika minnen från bussresorna senare) Vi kanske ska avsluta där och göra en helt egen artikel om alla sjuka saker som har hänt på resorna?
  Lika bra, vi gör en sån artikel istället!

  Vill ni höra mer från vår käre Jacob, hans tankar och roliga anekdoter så missa inte att lyssna på Ravepodden som han kör tillsammans med vår reseledare Maximilian. Hans skånska kan vara lite svår att förstå ibland, men ni vänjer er! Om ni vill snappa med honom så får ni lägga till Bomullskakan på Snapchat.Jacob påväg till Tomorrowland 2019

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *