Vad är tokens?

Vad är tokens?

Många ställer sig frågan “Vad är tokens?” när någon van rejvare nämner det. Tokens är en form av plastmynt valuta som används på festivaler utomlands. Populärast är det i Nederländerna, Tyskland och Belgien.

På senare år har även svenska evenemang som Hardbeach och Owl Festival använt denna form av valuta.

Vad är fördelarna med tokens?

Betalmynten har ett flertal fördelar. Nedan listar vi några av dem.

  • Snabbare köer vid barer och mat då besökarna ej behöver stå och krångla med kort eller mynt som gör att själva köp processen förlängs.
  • Det är smidigt att att ha med sig istället för plånboken.
  • Det minmerar stölder och svinn av kontanter bland personal.

Hur köper jag tokens på en festival?

Varje festival har antingen ett servicebås där kassapersonal sitter och säljer tokens eller en helautomatiserad maskin. Du kan välja att betala med kort eller kontant på de flesta festivaler utomlands. På hemmaplan så är det oftast endast med kort som det går att köpa tokens.

Det brukar finnas en minimumgräns på 4 tokens. Minimigränsen finns för annars hade det blivit ett jäkla spring mellan varje drink ifall man bara köpt en token.

Kan jag lösa in tokensen efter festivalen?

Ifall du ej handlar upp dina tokens innan festivalensslut så är dessa förbrukade. Plastmynten går alltså ej att använda på andra festivaler eller nästa upplaga av den festival du besöker.

Vad kostar en token?

Priserna förändras givetvis varje år. Beroende på vilken festival det är samt vad valutakursen är så påverkar det givetvis hur dyrt varje mynt blir för dig. Normalt sätt kan du räkna med att 1 token motsvarar 28 – 35kr.

En öl brukar kosta en token medans en grogg brukar kosta fyra tokens. Mat börjar på 1,5 token och fortsätter upp till 10 tokens om du tex väljer att äta på Defqon.1 egna restaurang på campingområdet ;)

I med att det är festival så är det alltså festivalpriser som gäller. Vilket innebär att det kostar märkbart mer än ifall du hade besökt din lokala butik. I vår artikel om hur mycket Defqon.1 kostar går vi igenom en rimlig budget som du bör ha.

Vad kan mynten användas till?

Mynten kan oftast användas till följande på en festival:

  • Merchandise
  • Dryck
  • Mat
  • CD skivor

Hur använder jag dem?

Det är inte svårare än så att du meddelar personal i baren eller matståndet om vad du vill beställa. Därefter överräcker du antal tokens som priset uppgår till. Därefter får du snabbt och enkelt drycken eller maten överlämnad till dig.

Festival Tokens Defqon1

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *