Vad du ska packa inför en Elektronisk Musik Festival

Vad du ska packa inför en Elektronisk Musikfestival

Att vara en festivalälskare och ha en bra upplevelse behöver ej vara svårt med en bra packlista. För spektakulära festivaler som Tomorrowland, Defqon.1, Qlimax, Intents Festival och alla andra festivaler med camping så är det viktigt att vara väl förberedd.

En weekendfestival håller oftast på mellan 2 – 4 dagar. Detta ställer krav på att du är väl förberedd för annars kan din upplevelse bli väldigt halvdan. Med hjälp av vår packlista så kommer du vara väl förberedd på vilka saker du bör packa med dig.

Så här besvarar vi den enkla frågeställningen, vad behöver du packa för att förbered på en festival?

För mycket text att läsa? Reseledaren Jacob har samlat en checklista i slutet av artikeln ;)

1. Välj en bra resväska

För att överhuvudtaget kunna packa en stor del av dina saker så krävs det en bra resväska. Du vill inte stå där med 5 – 6 stycken ICA kassar som både är otympliga och lätt går sönder. Även om campingen är fräsch och fin utomlands så kommer ej sådana kassar att vara särskilt hållbara.

Resväskan bör vara rymlig och ha hjul så du lätt kan transportera den till och från campingområdet. En bra resväska har olika fack så du kan sortera allt från hygienartiklar till kläder på ett smidigt sätt. Även om festivalbesökarna utomlands har hög moral så kan det vara bra att ha låsbara fack eller använda hänglås för att låsa in dina värdefulla inventarier.

På festivalerna i Nederländerna så finns det oftast så kallade lockers (låsbara boxar) som du kan hyra för runt 10 – 20€ för din vistelse.

2. Bra skor

Att åka till en Elektronisk Musik Festival innebär att du kommer stå en hel del. Därför är det väldigt viktigt att du tar med dig bra skor. Om du har möjlighet så kan det vara bra att ta med två par om det skulle vara ösregn en av dagarna så du slipper blöta skor de andra dagarna.

Vad är då en bra festivalsko? Vi rekommenderar den inofficiella rave-skon, Nike Air Max 90. Dessa skorna är det självklara valet för en riktig rejvare. Du kommer att märka att större delev av besökarna utomlands har någon form av denna sko. Nike Air Max är bekväma och har luftkudar som gör allt hoppande och dansande en fröjd.

Nike Air Max 90 - Den perfekta skon för att gå på rave

Vilka skor ska du absolut inte ta med dig? Varje år ser vi nybörjare komma i så kallade platta skor utan luftkuddar som t ex Converse. Dessa skor är perfekta om du vill förstöra din ryggrad samt bli extra trött i ben och fötter. Gör ej misstaget och ta med dig en sko liknande dessa!

Converse - En sko du ej ska använda på ett rave

3. Packning

I med att du ska till ett campingområde så är det en fördel att ha en stor resväska med låg vikt. Försök att packa med saker som ej är otympliga eller av för hög vikt.

4. Våtservetter & hushållsrullar

Våtservetter och hushållspapper är kanon att ta med sig. Du kommer att spilla både dricka och mat under din vistelse. Att de ej blir något skit i tältet är i princip oundvikligt särskilt om det regnar.

Våtservetter är perfekt att ha med och använda när du behöver tvätta händerna eller ansiktet. Hushållspappret kommer även det till användning om det skulle bli skitigt i tältet.

5. Hygienartiklar

Duscharna och toaletterna på campingområdena i Nederländerna och Belgien är oftast superfräscha. Däremot så erbjuds det ofta inget schampoo eller tvål. Se till att packa ner artiklar som du även använder hemma.

För att hjälpa din brainstorming, gå till toaletten och kika igenom hela ditt skåp efter vad du annars använder vardagligen och ta med det till festivalen.

Tamponger och bindor är något som kan vara bra ifall du är kvinna att ta med om de dagarna skulle inträffa under festivalen.

6. Gardera dig mot vädret

Att packa med regnkläder och paraply är ett måste inför en festival. Av någon märklig anledning så hör det till att det alltid ska regna när det är festival.

7. Resdokument

När man reser i EU så krävs Pass eller Nationellt IDOavsett om det ej är kontroller särskilt ofta så är detta reglerat i lag och inga undantag görs av detta.

Se till så dina identifikationshandlingar är giltliga inför avresa. Var ute i god tid och boka tid om du behöver förnya något då Polisen ofta har lång väntetid.

Vi rekommenderar Nationellt ID kort då det är mer behändigt än pass och passar i plånboken.

8. Varierande kläder

Se till att packa ett varierat utbud. Även om många av festivalerna med camping äger rum under somamren så kan det vara både kallt och varmt.

Packa därför både kläder som är bekväma och sköna när det är varmt samt kläder som värmer om det skulle vara kyligt.

Hoodtröjor med blixtlås är ganska bra då du kan öppna dem om det är varmt samt stänga dem om de skulle bli kyligt.

9. Ha tillräckligt med pengar

En festivalupplevelse kan både vara billig och dyr. Allt beror på hur du vill unna dig under en festival.

Då en festival är kostsam att arrangera så är det ingen nyhet att priserna är högre än en lågprisbutik.

Oavsett hur mycket du spenderar så är det viktigt att du har en bra mängd med pengar med. Vi rekommenderar att du tar ut euro ifall kortterminalerna skulle trilska. Till skillnad från Sverige så är kontant fortfarande väldigt vanligt utomlands.

Om du vill ha en ännu bättre inblick i kostnaderna för en festival med camping så kan du läsa vår andra artikel Hur mycket kostar en festivalvistelse på Defqon.1.

10. Mat

Både under bussresan och din vistelse så kan det vara bra att packa med enkel kalorik mat. Vår officiella rekommendation är bröd med Nutella. Brödet väger ej så mycket och Nutellan innehåller mycket koldhydrater. Om än ej så nyttiga så är det enkelt och gott även när du är bakis eller ej särskilt hungrig.

Givetvis kan du köpa mat inne på festivalområdet men tänk på att prierna är relativt höga då det är festival och portionerna små.

11. Sjukförsäkringskort

Sjukförsäkringskortet är viktigt om du skulle bli sjuk utomlands. All logistik och vård blir mycket smidigare och enklare om du har detta med dig. Du kan beställa det kostnadsfrit hos Försäkringskassan.

Sjukförsäkringskort - Viktigt vid sjukdom utomlands

12. Plåster

Mindre olyckor kan inträffa när man dansar eller hånglar med någon. Plåster är därför bra att ta med sig i olika storlekar så du slipper bloda ner dig och dina kamrater.

13. Schysta glajjor

Ibland kikar solen fram och då kan det vara skönt med några stekiga solbrillor. Ta därför och packa ner dina favorit glajjor eller köp inne på festivalområdet.

Solglasögon - Viktigt ifall solen är framme under festivalen

14. Kondomer

Vi alla älskar Coretoursbebisar och nya potentiella kunder men alla önskar ej en bebis som efterrätt efter en festivalvistelse. Se därför till att packa ner kondomer i din resväska innan du lämnar Sverige.

15. Sminkspegel

På efterfrågan av Coretours damer så har vi slängt med sminkspegeln i vår lista. Ifall du vill kunna sminka dig i tältet så är en sminkspegel med palett ett måste.

16. Silvertape

Vår kära silvertape är kanon att ha med. Man vet aldrig när det kommer till nytta när något behöver lagas eller spännas åt. Silvertape hittar du lätt på Biltema eller i din pappas hobbyhörna.

17. För en god sömn

På Coretours så tillhandahåller vi ofta tält som man kan hyra till våra resor. Vi erbjuder bland annat 1-mannatält, 2-mannatält, 4-mannatält samt 12-mannatält. Vi erbjuder även att dessa är förmonterade lagom till du anländer till campingen. Ibland samarbetar vi lite extra med arrangören av festivalen och tillhandahåller deras faciliteter också.

Men förutom tält så behövs lite andra saker för att duska bli utvilad och ha en bra upplevelse. Därför får du ej glömma att ta med dig luftmadrass, kudde samt täcke, filt eller pläd. Skulle du glömma pump till luftmadrassen så finns det ofta att låna på festivalen, antingen av arrangören eller av en annan resenär.

18. Vattendunk

När man är igång och rejvar länge så får man ej glömma vattnet! Var smart och förbered så du har vatten nära tillhands i tältet genom att ta med en vattendunk. En 3L räcker gott och väl och kan fyllas på vid närmste dusch eller toalett.

19. För dig som snusar

Som du säkert vet så är det endast Sverige, Norge och vissa ställen i Danmark som får tillhandahålla snus i EU. Alltså skulle din favoritsnus ta slut så finns det ingenstans att fylla på. Planera din resa genom att köpa några dosor eller en stock i förväg. Av egen erfarenhet så går det alltid åt mer snus och ciggaretter när man är i partymode.

20. Brassestol

Givetvis är en del av festivalupplevelsen att kunna sitta ute och snacka med polare och vänner på campingen. Glöm därför ej att köpa med någon form av brassestol. Se till att köpa en billig då du troligtvis ej kommer att orka dra med den hem efter festivalen.

21. Lypsyl

När man är igång och festar mycket eller hånglar för den delen så är det lätt att bli lite torr om läpparna. Någon form av lypsyl kan därför vara behagligt att ha med sig.

22. Magväska

Tro det eller ej men på ett rave så är en magväska nästan statussymbol. Den symboliserar en äkta rejvare som vill kunna dansa 24/7 utan att något är ivägen. Att kunna ha sin mobil, pengar, tändare etc i en magväska gör ditt festande mycket behagligare. Snygga brandade magväskor finns att köpa i Merchandise-ståndet på respektive festival.

23. Medicin

Om du tar någon medicin så är det viktigt att du dels har med dig receptet eller en kopia på receptet. Förpackningarna ska vara obrutna annars kan du få problem i visitationen. Vi rekommenderar att du talar med

24. Grenuttag

Grenuttag som kan användas i bussen så man kan ladda sina enheter samt på campingytan om där finns tröm på evenemanget.

grenuttagJacobs checklista

– Backupbatteri
– USB-kabel
– Handduk
– Plastpåse
– Sminkspegel
– Sjukförsäkringskort
– Mobilladdare
– Våtservetter
– Kudde
– Filt
– Skärp
– Underkläder
– Strumpor
– T-shirt
– Träningsbyxor
– Wax
– Proffsspray
– Kamera
– Plastpåsar till tvätt
– Euro
– Extra Nike airmax 90
– Proteinbar / Gainomax
– Biljetter
– Hörselskydd
– Tandkräm
– Alvedon / Ipren
– D vitamin
– Solskyddsfaktor
– Bluetooth högtalare (AUX)
– Medicin
– Kondomer
– Resorb

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *