Festivaltips

Att åka iväg en helhelg på festival kan vara det absolut bästa du har gjort i livet. Däremot finns det några saker som kan vara bra att tänka på för att maximera upplevelsen och ha det så bra som bara möjligt. Vi kommer med åtta av våra bästa tips. Har du fler så lägg gärna en kommentar!

Passa på att hänga med andra

Även om du åker på festivalen med en kompis eller ett kompisgäng så var inte rädd för att ibland hänga på andra eller göra saker på egen hand. Att åka ensam är verkligen inga problem på en festival, du kommer med största säkerhet hitta vänner direkt. Så passa på att träffa nya, gå runt på campingen och slå dig ner någonstans. Du kommer hitta så många nya spännande människor. Ta tillfället i akt att hälsa på personen du har sett på många fester men kanske aldrig pratat med.
Resenärer på Coretours Camp

Gå på äventyr

Festivalerna har oftast så mycket mer att erbjuda än bara scenerna och dess spelningar. Passa på att gå iväg på äventyrsrundor runt campingen och se alla andra saker, rätt som det är hittar ni massa sjuka saker (och människor) på vägen.
Vandrar runt campingen

Se artister som andra tipsar om

Stressa inte över alla artister du vill se, ta kanske 1-2 som du anser viktigast per dag och försök se dessa, sen ta resten som det kommer. Det är bara att inse att du kommer inte hinna se alla du vill. Bättre att koppla av och hänga på andra. Passa på att få tips från andra på nya artister att se. De är ju oftast som bäst när du väl står där på dansgolvet och du kommer säkert hitta massor av nya artister du aldrig tänkt på att gå för att se själv.
Yellow stage at Defqon 2014

Missa inte efterfesterna

Även om du är riktigt trött efter en heldag på festivalen så missa inte efterfesterna. De kan vara bättre än hela festivalen i sig ibland. Slå dig ner på campingen med folket framåt småtimmarna, sitt och ha världsdjupa samtal eller gå på nattliga äventyr runt campingen iallafall en av dagarna. Coretours kommer styra upp efterfester på Coretours Camp också. På Defqon.1 får vi besök av Wasted Penguinz och Radera som spelar för oss.
Efterfest i Coretours Camp

Eat, sleep, rave, repeat

Vi kan inte säga tillräckligt många gånger hur viktigt det är med sömn och mat under festivalen. Ordentlig mat och några timmars sömn per dag gör underverk för hur du kommer att må under och efter festivalen. Även om du själv kanske inte bryr dig om detta så tänk på alla runt omkring som kan komma att påverkas av att du inte mår bra för att du inte ätit eller sovit ordentligt. Det finns massor av trevliga matalternativ på festivalerna och något som passar alla, annars ha med dig eget så att det alltid finns till hands. Vatten finns gratis att fylla på vid flera ställen på alla festivaler, så ta gärna med en tom flaska så att du alltid har vatten till dig eller dina vänner. Läs fler tips på hur du festar på bästa sätt via Celebrate Safe.
Chillar på Defqons camping

Ha med egen mat

Det är kul att passa på att unna sig saker när du är på semester på festivalerna, men mat kanske inte är det du helst av allt vill lägga dina pengar på. Spara in massor på att ta med dig egen mat dit, det finns mängder med bra saker som håller och som är bra festivalmat. Klassikern med polarbröd och mjukost på tub funkar alltid till frukost, sedan kan vi tipsa om att ha med nyponsoppa (slinker alltid ner lätt), burkmat (ravioli är sjukt underskattat – glöm bara inte att ta med burköppnare), konserverade frukter (druvsocker kan göra underverk) och något salt som till exempel jordnötter (öppna inte dessa på bussen bara). Bara detta gör upplevelsen lite bättre då du får i dig mat och slipper känna att du bränner massa pengar. Att ha en stor flaska vatten liggandes i tältet och en vattenflaska kvar på bussen till hemvägen kommer vara uppskattat.
Campinghäng på Defqon

Lägg ner mobilen

Ha absolut mobilen med dig, men strunta i att hela tiden kolla var dina andra vänner är, svara på meddelanden och annat. Bestäm istället mötesplatser vid speciella tidpunkter eller kort och gott låt alla sköta sig själva. Däremot är det alltid kul att ha lite trevliga bilder att se tillbaka på när vi sitter där i novemberregnet, men att filma 10 minuter på varje set kommer bara dra batteri och det kommer vara fruktansvärt dåligt filmat, troligtvis. Bespara oss alla på det. Envisas du ändå med att göra detta så glöm inte att ha med en extern laddare så att ditt batteri håller.
Selfie på Defqon

Skönt framför snyggt

Du kommer gå och dansa extremt mycket under en festivalhelg, det kommer bli varmt och svettigt, så det gäller verkligen att välja skor med omsorg. Se till att du har gått in dem ordentligt och att de verkligen är sköna. Klassiska och väl beprövade rave-skor är såklart Nike Air Max. Ha gärna ett extra par skor ifall det skulle regna och det första paret är genomsura. Extremt rekommenderat att ha med ett par tofflor för att slippa ta på sig sina svettiga Air Max direkt på morgonen. Se till att ha överdrivet mycket strumpor med dig. Att dra på par nya, torra och rena strumpor efter några timmar inne på dansgolvet är rätt oslagbart. Vill du se fler tips på hela packlistan hittar du det här.
Morgon på Defqon.1


 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *