Regular eller VIP biljett

Ska du köpa premium- eller regularbiljett till Qlimax?

Den eviga disskusionen som uppstår med kompisgänget. Ska vi köpa premium- eller regularbiljett? Oavsett om det är Qlimax, Defqon.1 eller någon annan festival så är det samma problematik. Någon tycker det är för dyrt med premium och ej värt det. En annan tycker att egen entré och eget område är värt säckar av guld.

Vi ska försöka hjälpa er att ta rätt beslut tillsammans genom att tydligt lista vad som skiljer mellan premiumbiljett och regularbiljett.

Vad ingår i en premiumbiljett till Qlimax

VIP Entré

VIP entrén har en kortare kö och gör att du kommer in fortare till evenemanget. I anslutning efter VIP entrén så finns det rulltrappot till VIP-våningen istället för trappor vilket är väldigt bekvämt och skönt då det är en liten vandring upp via normala entrén.

2h tidigare insläpp till Qlimax Galaxy Lounge

Koppla i loungen med dina vänner och slipp trängseln när evenemanget börjar. Ta någon öl eller varför inte gå i lugn och ro och handla merchandise innan restan av alla 28 000 besökare rusar in?

VIP rökbås

Finns tillgängligt i nära anslutning till VIP baren vilket gör att du ej behöver gå ut ur arenan för att röka.

VIP bar

I VIP baren är det betydligt kortare kö än på vanliga golvet. Spendera natten med att dansa och kalasa och inte med att köa.

VIP toaletter (vår favorit)

Det bästa med premiumbiljetten är de hyfsat hela och rena toaletterna som finns på VIP våningen. Dessa toaletterna städas ofta så de är hela och rena. Jämfört med tjernobyltoaletterna som de andra besökarna får ta så är detta värt många tusenlappar för att få göra 2:an i lugn och ro.

VIP sittplatser

Mjukare ich bättre belägna sittplatser ligger precis utanför VIP golvet.

Välkomstdrink och snacks

När ni anländer så får ni en välkomstdrink samt snacks. Under nattens gång så bjuds det på gott snack med jämna mellanrum i VIP loungen.

VIP locker (Gratis)

Endast om du har premiumbiljett så kan du använda lockers (förvaringsboxar) som du kan besöka under evenemangets gång. Har du regularbiljett så har du endast tillgång till lokcers när du anländer samt när du går hem. Du kan alltså ej gå och hämta saker eller lägga ifrån dig saker om du har regularbiljett.

Premium gåva

En hemlig limited edition gadget från Q-dance.

Egna ord från skribenten

Undertecknad har varit på Qlimax varje år sedan 2010 och haft både regular- och premiumbiljett. Så jag tänkte härmed dela med mig av mina erfarenheter och tankar som en sista vägledning för er. Notera att detta är subjektiva åsikter även om jag försöker skriva opartiskt.

Den maximala upplevelsen återfinner man givetvis nere på vanliga dansgolvet som alla har tillgång till. Känslan och trycket som återfinns på golvet med tiotusentals andra rejvare är oslagbar. Här nere finns de mest dedikerade stjärnorna som brinner för musiken. Du kan ej få en bättre upplevelse av musiken, ljuset, lasern och dekorationen som här.

När jag festat och haft som roligast på Qlimax så har det alltid varit här eller på Coretours läktaren där alla svenskar samlas. Det är ju här själva festen, rullet och trycket så det är ju inte så konstigt.

Med det sagt så har det på senare år blivit så att jag utnyttjar mer och mer av det premiumbiljetten har att erbjuda. Att kunna gå in i lugn och ro är trevligt nu när man är äldre. Samma med att ha tillgång till fräscha sittplatser och mer utrymme. Trängseln nere på huvudansgolvet är både underbar och jobbig på samma gång. Allt beror helt på vilket mood du är i. Kanske är det så att med åldern numera så föredrar jag att ha tillgång till mer utrymme, sittplatser, kortare barköer och en plats att falla tillbaka på när man vill prata med vännerna i lugnare miljö.

Premium toaletterna ska ej heller föraktas. Att slippa köer till toaletterna och ha tillgång till en fräsh miljö att göra sin livsbehov och fixa till sig är ej att förakta. Ni som har haft VIP eller premiumbiljett på Qlimax förut förstår vad jag pratar om.

Mina sista ord blir därför följande; om du ej orkar hålla igång hela natten, om du vill ha en lugnare plats att falla tillbaka på, om du vill ha mindre trängsel och kortare köer samt en plats att sitta ta det lite lugnare med dina vänner så är premiumbiljett värt det till max :)

Tack för hjälpen. Men var bokar jag?

Du bokar ditt resepaket till Qlimax här.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *