Vi hör alldeles för många som så ofta säger att de inte gillar att campa och därför inte heller följer med på festivalerna, vilket är mycket dumt. Det går att göra det riktigt bra, det gäller bara att veta hur. Testa våra tips nästa gång för att maximera din campingupplevelse eller skicka artikeln till kompisen som tror sig inte gilla att åka på festival på grund av campandet.


Bekvämligheten

Vi förstår att det handlar en hel del om bekvämlighet och vad du är van vid, men det går att få det bekvämt även om du väljer att bo i tält på festival. En av de jobbigaste bitarna är den delen då du måste släpa med dig tältet till och från bussen samt sätta upp det. Detta kan du däremot slippa när du bokar tält via Coretours. Då kan du välja att få ditt tält färdiguppställt på plats när du kommer, vilket är otroligt skönt efter en lång resa. Vill du ha det snäppet bättre kan du välja att lägga till sovpaket med madrass, sovsäck och kudde så slipper du släpa på det också. En sak som kan vara bra att tänka på när man väljer tält är vilken storlek det ska vara. Står det att tältet är för 2 personer betyder detta inte att det är inräknat en stor festivalpackning i tältet också, vilket kan göra att det blir väldigt trångt. Vi rekommenderar alltid att ta ett lite större tält så att ni kan bo så bekvämt som möjligt. Är ni två personer som ska sova i tältet och båda har två stora packningar med er så ta minst ett tält för tre personer. Ett tält som har blivit väldigt populärt för våra resenärer att boka är det stora familjetältet för upp till 14 personer. I detta får hela kompisgänget plats och de flesta kan stå raklånga i tältet, vilket också kan ha en fördel för bekvämligheten.
Beerpong i familjetältet


Välj kvalitet

Ska du ha med ett eget tält för att sätta upp så välj det med omsorg. Det är en hel del kostnader när du ska åka på festival, men snåla för Guds skull inte in på tältet, det kommer du isåfall troligtvis få ångra bittert. Välj ett tält som tål vatten och har bra skydd mot värme. Det behövs inte alltid köpas ett helt nytt utan hör runt med släkt och vänner ifall de har ett att låna ut. Tips är att då testa att sätta upp tältet innan resan så att ni vet hur det ska sättas upp, hur stort det är samt så att alla dela finns.
Coretours familjetält


Skön madrass

Detta är så viktigt. Du kommer gå massor och dansa ännu mer så du behöver kunna vila ordentligt för att orka med kommande dagar. Välj därför en bra luftmadrass och ta dig tiden att se till att den är ordentligt uppblåst innan du ska sova. Investera i en elektrisk pump är ovärderligt. Glöm inte att ha kudde och sovsäck eller täcke också. Det kan bli riktigt kalla nätter så ta inte bara en filt, det är inte tillräckligt.Sömnig i tältet

Tänk smart

Det är alltid trevligare om du håller ordning i tältet. Ta av skorna innan du går in så slipper du grus, gräs och blött därinne. Häng upp en lampa i taket på tältet som du kan tända så att du hittar dina saker enklare, det kan bli riktigt mörkt ibland och då är det inte det lättaste att rota runt med bara mobilens ficklampa som ljuskälla. Se till att du har packat bra redan från början. Välj det system som passar dig bäst. Kanske du vill ha outfits för olika dagar uppdelade i olika påsar i väskan, eller en påse för alla underkläder, en påse för alla tröjor och så vidare. På så sätt behöver du bara ta upp den påse du behöver och det blir inte lika rörigt. Ha med dig ett par tofflor att ha i tältet så att du snabbt kan springa upp på toaletten på morgonen utan att behöva ta på dig Air Max eller liknande. Om du har duschat så häng handdukarna utanför tältet så blir det inte lika fuktigt där inne. Sen när du lämnar tältet – glöm inte att stänga ordentligt så att det inte regnar in. Läs mer tips på hur du ska packa i vår artikel om packlista.
Sätter upp tält på Defqon


Placera tältet bra

Lugnt blir det aldrig på en festivalcamping, men det finns platser som kan vara bra att undvika om du är väldigt känslig. Slår du upp tältet vid efterfesttälten eller vid gången där alla går så kan du räkna med bra fest de flesta av dygnets timmar. Lugnast är det längst bort i hörn eller så, men då blir det också lite krångligare väg att ta sig dit. På några festivaler finns möjligheten att boka reserverat camp, det kanske är något för dig som vill veta redan innan  var du ska sätta upp ditt tält. Oavsett om du är känslig för ljud eller inte så rekommenderar vi alla att ha öronoroppar med sig.
Sätter upp tält Defqon1

Stugor

Skulle det vara så att du verkligen inte gillar hela tält-biten, trots att du har testat tipsen så finns det alltid alternativ på festivalerna i form av stugor eller annat. Du får räkna med att det blir lite dyrare, men kanske det är värt det i slutändan? Hör av dig i god tid till Coretours så brukar vi oftast kunna lösa andra boendealternativ vid festivalena.
Flexotel Intents

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *