Vart är Tomorrowland

Vart är Tomorrowland?

Vart är Tomorrowland? Det egentliga ursprung härstammar från Boom som ligger i Belgien. Numera finns dock Tomorrowland spritt och anordnas även i Brasilien och i USA under namnet TomorrowWorld.

Boom är bara en liten stad med knappt 20 000 invånare. Detta kan jämföras med antalet besökare till Tomorrowland som drar ca 360 000 varje år under de två helger festivalen anordas. Det är minst sagt en enorm siffra i förhållande till hur liten befolkning som bor i Boom.

Man kan dock se att en stor del av Boom i Belgien älskar vad Tomorrowland för med sig. I vart och varannat fönster kan man se Tomorrowland dekaler och flaggor som hänger i fönstrena och på byggnaderna. När man vandrar från utkanten av Boom mot Tomorrowland så har ett flertal av de boende smällt upp marknadsstånd där de säljer allt från mat och dryck till roliga leksaker och Tomorrowland brandade produkter så som T-shirtar, flaggor med mera.

Kritik mot festivalen

Festivalen påverkar helt klart och vid något tillfälle så har en liten grupp av befolkning gjort en anmälan hos den kommunala myndigheten där de motsatt sig att det ska anordnas två helger. De har dock ej fått gehör för detta. Detta kan enkelt förklaras med att festivalen givetvis medför en enorm omsättning för Boom i form av ökad försäljning av livsmedel, hotellrum, privata bostäder och övriga saker som turister spenderar pengar på. Du kan ju själv tänka dig när du åker utomlands på en semester eller festival hur lätt det är att spendera pengar när man ska unna sig under semesterns gång.

Festivalen har dock börjat nå sin maxgräns vilket märks på hur trångt det kan bli emellanåt inne på evenemangsområdet. Festivalområdet går dock ej att expandera mer där det arrangeras i nuläget så sålänge arrangörerna ej väljer att byta plats så kommer det att vara reserverat till ca 180 000 besökare per helg. Är du intresserad av biljetter till Tomorrowland så kan du läsa mer här.

Buss

Buss är det absolut roligaste sättet enligt oss att resa till Tomorrowland. Varför? Jo för att du träffar en hel drös med likasinnade människor. Förfesten och gemenskapen på bussen är oslagbar vilket innebär att det inte är några som helst problem att resa själv om du trott det. På resorna välkomnas alla till Coretours familjen. Tillsammans så har vi en trevlig stund tillsammans där vi förfestar, äter, skrattar, sover och en massa annat trevligt.

För dig som älskar att träffa nya människor och att socialisera så är bussen det självklara valet för dig. Men blir du avskräckt att det tar några timmar att åka till Tomorrowland med buss? Det är just här bussen är fördelen, för tiden kommer att flyga iväg när du träffar likasinnade. Du vet väl själv hur snabbt tiden går när man har roligt?

Flyg

Flyga är för dig som har minimalt med bagage och vill komma till festivalen snabbt. Tänk dock på att du fortfarande måste ta dig till flygplatsen, vara där i god tid och checka in samt att det ej är lika “fritt” som det är på en buss med att förfesta och att vandra runt och socialisera.

Våra flygpaket finns från Helsingfors, Köpenhamn, Landvetter och Stockholm.

Kartbild

0 Kommentarer

Lämna en kommentar om artikeln

Har du frågor eller något du vill diskutera?
Kommentera gärna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *